22اميدوار باشد همانطور كه لقاى بيت نصيبش شد، لقاى ربّالبيت هم عايدش شود و خدا را بهخاطر رسيدن به اين مرتبه شكر گويد و در اين هنگام بهياد روكردن مردم بهسوى بهشت با اميد ورود به آن باشد. امّا به دو گروه تقسيم مىشوند: مأذونين در دخول و مصروفين. و متوجه باشد كه حجاج هم به دو دسته تقسيم مىشوند: كسانى كه حجّشان مقبول است و كسانىكه حجّشان مردود است. كه همۀ اعمال حجّاج دليل و نشانۀ اعمال آخرت است و نبايد از آخرت غافل شد.
13 - طواف
بدان كه طواف نماز است، لذا در طواف نسبت به تعظيم و خوف و رجا و محبت طورى حضور قلب داشته باش كه در نماز هستى و بدان كه در حال طواف شبيه ملائكۀ مقرّب، حول عرش هستى كه در اطراف عرش طواف مىكنند و بدان مقصود، طواف با جسم بر گرد بيت نيست، بلكه قصد طواف قلب با ياد ربّالبيت است كه ذكر را با او شروع و پايان بخشد، همانطور كه طواف را از بيت شروع و به بيت پايان مىدهد. بدان طوافِ شريف، طواف قلب در حضور ربوبيّت است و بيت مثال ظاهر (تجلّى) آن حضرت در عالم ملك است كه با چشم ديده نمىشود؛ چرا كه در عالم ملكوت است. همانطور كه بدن مثالِ ظاهرِ قلب در عالم شهادت است و قلب با چشم ديده نمىشود و در عالم غيب است و عالم ملك و شهادت براى كسى كه برايش فتح باب شده به عالم غيب و ملكوت هدايت مىكند. و به همين امر اشاره مىكند، اينكه بيتالمعمور در آسمانها به ازاى كعبه است و ملائكه گرد آن طواف مىكنند. همانطور كه مردم حول كعبه طواف مىنمايند و چون مرتبۀ اكثر مردم از آن طواف پايينتر است كه تا حد امكان به آنها تشبّه نمايند و وعده داده شده كه هركس خود را به قومى شبيه كند، از ايشان است و بدان كه روح طواف، طواف دل است.
14 - استلام
هنگام استلام بدان كه با خدا بر طاعتش بيعت مىكنى، لذا مصمّم به وفاى بيعت باش. هركس كه در بيعت نيرنگ نمايد، مستحقّ خشم است. ابن عباس از وجود مقدس رسولاللّٰه صلى الله عليه و آله نقل كرد كه آن