18از شوائب ريا و سمعه بهدور باشد و از زشتترين زشتها اين است كه به بيتِ پادشاه رو كند و قصدش چيز ديگرى باشد.
4 - قطع
قطع علايق بهمعناى ردّ مظالم و توبۀ خالص از همۀ معاصى است و مانند يك طلبكار به خودت بگو: به كجا توجه مىكنى؟ آيا قصد بيت ملكالملوك را دارى و امرش را ضايع مىكنى؟ و اگر مىخواهى زيارتت قبول شود، اوامرش را تنفيذ كن و ردّ مظالم نما و از همۀ معاصى توبه كن و علاقۀ قلبت را از توجه به ماورايت قطع كن تا همانطور كه با صورت ظاهرى به خانۀ او توجه مىكنى، با وجه قلب به او توجه نمايى. و چنان از وطنت جدا شو كه گويى ديگر بازنمىگردى و وصيت خود را بنويس.
5 - زاد
زاد و توشه بايد از حلال طلب شود و هرگاه در نفس خود حس كردى كه حرص به استكثار زادى دارى كه در طول سفر برايت باقى بماند و تغيير نكند و فاسد نشود، بدان كه سفر آخرت طولانىتر است. و زاد آن سفر تقوىٰ است. و ساير موارد فاسد مىشود، مثل غدايى كه در اوايل سفر فاسد مىشود. و هنگام نياز به آنها باقى نماندهاند لذا بايد مواظبت نمايد كه اعمالش كه زاد آخرتش مىباشد، در آخرت با او همراه باشد و با ريا و. . . فاسدش نكند.
6 - راحله
هنگامى كه راحلهاش حاضر شد، خدا را شكر كند و به ياد مركبش بهسراى آخرت بيفتد كه همان جنازهاى است كه بر او حمل مىشود. و حج از نظرى شبيه سفر به آخرت است. و ببيند كه آيا راحلهاش درست است؟ چهبسا كه مرگش نزديك باشد و سوار شدن بر جنازه قبل از سوار شدن بر راحله باشد.
اسباب سفر حج مشكوك است. امّا اسباب سفر آخرت قطعى است. لذا همانطور كه در اسباب سفر مشكوك احتياط مىكند، در زاد و راحلۀ سفر قطعى نيز اهتمام داشته باشد.
7 - خريد لباس احرام
هنگام خريد لباس احرام به ياد كفن و پيچيده شدن در آن باشد، چرا كه ممكن