17حاجى بايد همواره در انديشۀ رسيدن به بالاترين درجۀ تقوا باشد؛ اگر حاصل شد، طُوبَى لَهُ و گرنه حداقل به درجۀ متوسطين برسد.
7. رعايت بدن:
مَركب اين سفر بدن است، همانطوركه در سفر صورى اگر مركب، ضعيف و معلول باشد راه را طى نتواند كرد، همچنين در اين سفر تا صحت بدن و قوت قوا نباشد كارى نتوان ساخت.
مرحوم ملكى در اين باره مىنويسد:
«رعايت بدن اين است كه مواظب آن باشد تا او را در اين سفر به سوى خداوند حمل نموده، توشهاش را برداشته و او را در راه نگذارد، انتظاراتى را كه از بدنش دارد برآورده نموده و بجز به خاطر ناتوانى از دستورات او مخالفت نكند.» 1به بركت خون شهدا، آبرومندانهترين حج را زائران ايرانى بهجا مىآورند و در تمام جهات از بهترين امكانات روز استفاده مىكنند؛ به خصوص در بعد پزشكى - مضافاً بر اينكه با هر كاروانى يك پزشك مىباشد - هيئت پزشكى زائران را از زمانيكه ثبت نام مىكنند تا آنگاهكه به وطن برميگردند، تحت پوشش گرفته و با بهترين وجه ممكن سرويسدهى مىكند.
8. رعايت رفيق:
انتخاب دوستان موافق در اين سفر از اهميت شايانى برخوردار است لذا انسان بايد سعى كند رفيقى پيدا كند كه متصف به صفات پسنديده باشد و قدر او را بداند و او را آسان از دست ندهد.
و امّا رعايت رفيق از منظر مرحوم ملكى \: «رعايت رفيق عبارت است از انتخاب رفيق با صفا و پرهيز از دوستان دو رنگ و عياش و نيز تلاش كند كه دل و عمل او با دوستان در بدست آوردن معرفت خدا و دوستى او و در همكارى در تمام اين موارد يكى باشد؛ زيرا اجتماع و همدلى تأثير زيادى در رسيدن به هدف دارد.» 2