8كامل كجا آفتاب كجا؟ ! آن شمس حقيقى آن قمر حقيقى، مخلوق الهى است، نورهاى فراوانى دارند، حرارتهاى فراوانى دارند، تأثيرات فراوانى دارند. اگر پيروان اهل بيت عصمت و طهارت به دودۀ16 طاها و يس مراجعه مىكنند، قبور آنها را احترام مىگذارند، به آنها متوسّل مىشوند، در حدّ توسّل به شمس و قمر است كه بهرههايى را خدا به اينها داد و ديگران را دستور داد از شمس و قمر كمك بگيرند وگرنه استقلال ازآنِ خداست و لاغير.
همين ائمۀ معصوم - عليهم الصلاۀ و السلام - دستور توحيد دادند، دستور تلبيه دادند، دستور دادند اين لبيك را مكرّر بگوييد، دستور دادند در هر آنى، درآغاز و انجام كارتان، صدر و ساقۀ برنامهتان توحيد باشد و لاغير. اگر اينچنين است ساير دوستان و زائران حرمين شريفين كارى نكنند كه اهل بيت عصمت و طهارت متأذّى شوند، متأثّر شوند، رنجيده شوند. اين يك نكته كه همۀ ما بايد رعايت كنيم.
آغاز كعبه با «خليل» است و كمالش با «حبيب»
نكتهاى كه ائمۀ محترم جمعه و جماعاتِ حرمين بايد عنايت كنند اين است كه ذات اقدس الهى، كعبه را با «خليل» شروع كرد و با «حبيب» ختم كرد و ادامۀ آن را با مودّت انجام داده است؛ فرمود: ( وَاتَّخَذَ اللهُ إِبْرَاهِيمَ خَلِيلاً ) ؛17 خداوند ابراهيم را خليل خود قرار داد [و] ابراهيم - سلام الله عليه - مأمور شد كعبهاى بنا كند كه مَطاف و قبلۀ مسلمين باشد و اين با خُلّت و دوستى شروع شده است.
[نكته ديگر آنكه] سلسلۀ نبوّت به وجود مبارك حبيب خدا، رسول گرامى ختم شده است كه اين كعبه كه مطاف و قبلۀ مسلمين است، به دست حبيب خدا تكميل شده است.
[نكتۀ سوم آن است كه] حبيب خدا، ما را هم محبوب خدا كرد و در مدار محبّت، ما را پروراند؛ زيرا خداوند در اين آيۀ كريمه فرمود: ( قُلْ إِن كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللهُ ) ؛18 شما پيرو حبيب خدا باشيد تا از مُحب بودن به محبوب بودن بار يابيد و اجر رسالت را هم مودّت اهل بيت عصمت و طهارت - عليهم الصلاۀ و السلام - قرار داد و فرمود:
( قُل لاَ أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَي ) و اين مودّتِ دودۀ طاها و يس - سلام الله عليهم اجمعين - را بهترين حَسنه دانست؛ زيرا دركنار اين جمله كه فرمود: ( لاَ أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَي ) فرمود: ( وَمَن يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْناً ) ؛19 مصداق والا و كامل حَسنه، ولايت اهل بيت عصمت و طهارت است.
بنابراين، عناصر محورى كعبه كه مَطاف و قبلۀ مسلمين است، از خُلّت شروع شده، به محبّت رسيده [و] تا مودّت ادامه پيدا كرده است؛ در فرازهايى كه جاى خُلّت است، جاى محبّت است، جاى مودّت است مجالى براى كينه و عداوت و دشمنى نيست؛ مسلمانها يدِ واحدند بر غير مسلمانها.20
مبادا كسى بگويد «برائت از مشركين» جزء مناسك حج نيست!
خطباى محترم حرمين عنايت كنند و در خطبهها مواظب باشند كه اين حَسنۀ الهى و بركت الهى كه از امام راحل - رضوان الله تعالى عليه - به يادگار مانده است را كم نگيرند، با اين به مبارزه برنخيزند و اين را محكوم نكنند؛ زيرا برائت از مشركان به اين معناست كه مسلمانهاى عالَم اگر قدرتى داشتند، از حريم خود، در همان حوزۀ اسلامى دفاع مىكنند [و] نيازى نيست كه در جايى ديگر تبرّى خود را اعلام كنند، چون در همان كشور خود كافر را سرِ جاى خود مىنشانند؛ اما وقتى كه شما، مخصوصاً خطباى محترم حرمين شريفين، ملاحظه مىفرماييد، خاورميانه تقريباً در آتش مىسوزد و آتشبيار معركه هم غير مسلمانها هستند؛ گاهى فلسطين و غزّه و لبنان و سوريه مىسوزد، گاهى افغانستان و پاكستان شعلهور مىشود، گاهى عراق هر روز مشتعل مىشود، زمانى هم يمن و مانند آن و ساليان متمادى هم ايران اسلامى كه مَهد ولايت اهل بيت عصمت و طهارت است [و] مهد پيروى قرآن و عترت - عليهم الصلاۀ و عليهم السلام - است در آتش مىسوخت. اين خاورميانه با اين وسعتِ آتشسوزى آيا به دست مسلمانها اين كار انجام مىگيرد يا به دست غير مسلمانها؟ ! و اگر احياناً به دست مسلمانها انجام مىگيرد، پشت پَرده، دست ناپاك مشركين است و اگر ملّت ستمديدۀ افغانستان و پاكستان از يك سو، غزّه و فلسطين و سوريه و لبنان از سوى ديگر [و] ايران و عراق از سوى ديگر بخواهند از مشركين تبرّى كنند، غير از مراسم حج، غير از