39است. حضرت امام خمينى قدس سره در اينباره مىفرمايند:
گمان نشود قصد ابراهيم و موسى و محمّد عليهم السلام مخصوص به زمان خاصّى است. فرياد برائت ازمشركان، مخصوص به زمان خاص نيست. اين، دستور است و جاويد؛ در صورتىكه مشركان حجاز منقرض شدهاند؛ و «قيام للناس» مختص به زمانى نيست و دستور هر زمان و مكان است و در هر سال، در اين مجمع عمومى بشرى، از جملۀ عبادات مهم است الىالأبد و همين است نكتۀ سفارش اكيد ائمّۀ مسلمين عليهم السلام بر اقامۀ عزاى سيد مظلومان تا آخر ابد. فرياد مظلوميّت آلبيت رسولاللّٰه صلى الله عليه و آله و ظالميّت بنىاميّه - عليهم لعنة اللّٰه - با آنكه بنىاميّه منقرض شدهاند، فرياد مظلومان بر سر ظالم است. 1در بخش ديگرى از پيام خويش مىفرمايند:
نبايد. . . تصور نمود كه مبارزۀ انبيا با بت و بتپرستها، منحصر به سنگ و چوبهاى بىجان بوده است و نعوذباللّٰه! پيامبرانى همچون ابراهيم، در شكستن بتها پيشقدم [ بوده ] و اما در مصاف با ستمگران، صحنۀ مبارزه را ترك كردهاند! و حال آنكه تمام بتشكنىها و مبارزات و جنگهاى حضرت ابراهيم با نمروديان و ماه و خورشيد و ستارهپرستان، مقدمۀ يك هجرت بزرگ و همۀ آن هجرتها و تحمّل سختىها و سكونت در وادى غيرذىزرع و ساختن بيت و فديۀ اسماعيل، مقدّمۀ بعثت و رسالتى است كه در آن، ختم پيامآوران، سخن اولين و آخرين بانيان و مؤسسان كعبه راتكرار مىكند و رسالت ابدى خود را با كلام ابدى «اِنَّني بَرِىءٌ مِمّا تُشْرِكون» ابلاغ مىنمايد كه اگر غير از اين تحليل و تفسيرى ارائه دهيم، اصلاً در زمان معاصر، بت و بتپرستى وجود ندارد. 2ادعيه و زيارات ما كه نسخههاى انسانسازى هستند و سبب ارتقاى فكرى و روحى و فردى و اجتماعى انساناند، مملوّ از اعلان انزجار و برائت از دشمنان خدا و مظاهر شرك و بتپرستى و ظلم و بيدادند.
دعاى «برئنا من الجاحدين و الناكثين و المكذّبين بيوم الدين» 3از اعمال روز عيد غدير، نمونهاى از اين موارد است.
راستى از اينهمه سفارش قولى و عملى ائمۀ معصومين عليه السلام مبنى بر لعن و نفرين و برائت از دشمنان اهلبيت پيامبر صلى الله عليه و آله بهويژه اميرالمؤمنين عليه السلام كه براى جلوگيرى از به فراموشى سپرده شدن نام و