7انسانيت را درهم شكنيد كه اگر به خداى بزرگرو آورديد و تعليمات آسمانى را وجهۀ خود قرار دهيد، خداى تعالى و جنود عظيم او با شماست 1.
از همۀ ابعاد آن مهجورتر و مورد غفلتتر، بعد سياسى اين مناسك عظيم است كه دست خيانتكاران براى مهجوريت آن بيشتر در كار بوده و هست و خواهد بود. و مسلمانان امروز و در اين عصر، كه عصر جنگل است، بيشتر از هر زمان، موظف به اظهار آن و رفع ابهام از آن هستند، زيرا بازيگران بينالمللى با اغفال مسلمين و عقب نگهداشتن آنان از يك سو و عمّال سودجوى آنان از سوى ديگر و غفلتزدگان نادان از طرفى و آخوندهاى دربارى يا كج فهم از سوى ديگر و متنسكان جاهل از يك طرف، دانسته يا ندانسته پشت در پشت هم ايستاده و در محو اين بعدِ سرنوشتساز و نجات دهندۀ مظلومان، در فعاليت هستند. و لازم است متعهدان و بيداران و دلسوزان براى غربت اسلام و مهجوريت اين بعد، در احكام اسلام به ويژه حج كه اين بعد در آن ظاهرتر و مؤثرتر است، با قلم و بيان و گفتار و نوشتار به كوشش برخيزند، خصوصاً در ايام مراسم حج كه پس از اين مراسم عظيم انسانها مىتوانند در شهر و ديار خود با توجه به اين بعد عظيم، مسلمانان و مظلومان جهان را بيدار و براى خروج مظلومان جهان از تحت فشارهاى روز افزون ستمگران مدعى حمايت از صلح، به حركت وادارند. و پرواضح است كه اگر در اين كنگرۀ عظيم جهانى كه همۀ اقشار ملتهاى مظلوم اسلامى از هر مذهب و ملت و داراى هر زبان و مسلك و هر رنگ و قشر، ولى با زىّ واحد و لباس مشابه، دور از هر آلايش و آرايش اجتماع نمودهاند، مسائل اساسى اسلام و مسلمين و مظلومان جهان از هر فرقه حل نشود و حكومتهاى مستكبر و زورگو سرجايشان ننشينند، از اجتماعات كوچك منطقهاى و محلى كارى بر نخواهد آمد و راه حل فراگيرى به دست نخواهيم آورد 2.
بايد بدانند كه حج ابراهيمى، محمدى - صلىاللّٰه عليهما و آلهما - سالهاست غريب و مهجور است، هم از جهات «معنوى و عرفانى» و هم از جهات «سياسى و اجتماعى». و حجاج عزيز تمامى كشورهاى اسلامى بايد بيت خدا را در همۀ ابعادش از اين غربت درآورند، اسرار عرفانى و معنويش به عهدۀ عرفاى غير محجوب. و ما اينك با بعد سياسى و اجتماعى آن سر و كار داريم كه بايد گفت فرسنگها از آن دوريم.
ما مأمور به جبران مافات هستيم. اين كنگرۀ سراپا سياست كه به دعوت ابراهيم و محمد - صلىاللّٰه عليهما و آلهما - برپا مىشود