9مناسك حج، غير از مواقف حج، غير از وقوف در عرفات، غير از يوم الحجّ الأكبر، غير از جايى كه سورۀ «برائت» دربارۀ آنها نازل شده است و آنجا خوانده شده است، جاى ديگرى هست؟ !
مبادا كسى بگويد كه برائت از مشركين جزو مناسك حج نيست! اين مسلمانهاى داغديده كجا فرياد برآورند؟ ! اين خانوادههاى مظلوم اين جانبازان اين خانوادههاى شهدا اين اسيردادهها كجا فرياد برآورند كه ( إِنَّا بُرَآؤُا مِنْكُمْ ) ؟ ! مگر حج، حجّ ابراهيمى نيست؟ مگر اين كعبه با معمارى و مهندسى ابراهيم خليل ساخته نشد؟ مگر مؤمنان با هم اهل خُلّت و محبّت و مودّت نيستند؟ مگر اينها نبايد وجود مبارك خليل خدا را اُسوه قرار بدهند؟ مگر خليل خدا نفرمود ( إِنَّا بُرَآءُ مِنْكُمْ ) ؛21 ما، من، همه از شما مشركان برىء هستيم و بيزاريم؟ مگر ما نبايد تبرّى كنيم؟ ! بهترين راه تبرّى همان است كه در يوم الحجّ الأكبر و مانند آن، انسان از مشركان اظهار تبرّى كند. مستحضريد كه سياست ما عين ديانت ماست يك چيز بيگانۀ از دين نيست، از خارج از اسلام نيامده [بلكه] از متن قرآن برخاسته است و در يوم حجّ اكبر اين وظيفۀ همه است كه از مشركان تبرّى بجويند؛ اگر دست ما نرسيد كه مسلمانها را يارى كنيم لااقل با اين فرياد به كمك روانى آنها بشتابيم و برخى از مشكلات آنها را حل كنيم وگرنه همين مشركين، روزى حرمين را مورد تهاجم قرار مىدهند؛ اينها جهنّمى هستند كه ( لا تُبْقِي وَلا تَذَرُ )22
اين مسلمانهاى داغديده كجا فرياد برآورند؟ ! اين خانوادههاى مظلوم
اين. . . كجا فرياد برآورند كه : ( إِنَّا بُرَآؤُا مِنْكُمْ ) ؟ !
بنابراين، هم معناى توحيد را بزرگان و مؤمنان و مسلمانهاى حجاز بايد توجّه كنند كه پيروان اهل بيت از مستغرقين در توحيدند و از كاملان در توحيدند و منزّه از هرگونه شرك و مبرّاى از هر تهمتاند و هم جريان برائت را تقديس كنند، براى اينكه اگر كسى صداى «يا لَلْمُسلمين» مسلمانها را بشنود و آنها را يارى نكند، حتماً گرفتار سَخط الهى خواهد شد.
من مجدّداً به همۀ زائران، حاجيان، معتمران و معتكفان و داعيان حرمين شريفين عرض مىكنم «أوصيكم و نفسي بتقوى الله» و اينكه اين حرم امن را كه مطاف و قبلۀ ماست تقديس كنيد و قرآن را با همۀ شؤون بپذيريد و تفسير كنيد و عمل كنيد و منتشر كنيد!
«غفر الله لنا و لكم و جعلنا و إيّاكم مِن المستغفرين و مِن المرحومين و مِن الذين يقول الله سبحانه و تعالَي فيهم: (أُولئِكَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ) أجمعين» .
«و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته»
پىنوشتها:
1. وسائل الشيعه، ج12، ص376 و 377
2. التوحيد (شيخ صدوق) ، ص18
3. وسائل الشيعه، ج12، ص376
4. فاطر: 15
5. آلعمران: 18
6. به پهلو خفتن.
7. به پشت خوابيدن.
8. به رو خوابيدن.
9. وسائل الشيعه، ج4، ص27
10. تكوير: 1
11. انبياء: 69
12. طه: 77
13. قصص: 81
14. سنگ سخت.
15. بقره: 60
16. فرزندان، فرزند زادگان، اهل بيت و دودمان.
17. نساء: 125
18. آلعمران: 31
19. شورى: 23
20. بحارالأنوار، ج28، ص104
21. ممتحنه: 4
22. مدثر: 28