15از حضرت باقر عليه السلام روايت شده است كه فرمود:
«أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه و آله كَانَ يَرْمِي الْجِمَارَ مَاشِياً» . 1«پيامبر خدا صلى الله عليه و آله جمرات را پياده رمى مىكرد.»
و طبق نقل جابربن عبداللّٰه، پيامبر خدا روز عيد قربان، هنگامى كه آفتاب بالا آمده بود، جمرات را رمى مىكرد، اما روزهاى پس از عيد، پس از زوال خورشيد و بعد از ظهر رمى مىكرد. 2و ابن عباس نقل كرده كه آن حضرت، پس از زوال خورشيد (نيم روز) ، رمى جمرات مىكرد و چون فارغ مىشد، نماز ظهر را مىخواند. 3و طبق نقل حضرت صادق عليه السلام پيامبر خدا روز عيد، چون از مزدلفه به منا آمد، ابتدا سراغ جمرۀ عقبه رفت و با هفت سنگ ريزه آن را رمى كرد. سپس به منا برگشت و اين بخشى از سنت است. 4شوق حرم و عشق نماز
خانۀ خدا در مكه، محبوب دلهاست و عبادت در آنجا ثواب بسيار دارد و دلهاى عاشق، با آن مسجد مقدس انس و الفت دارند. از ابن عباس نقل شده كه پيامبر خدا در شبهاى تشريق، هر شب از منا به مكه مىآمد و خانۀ كعبه را زيارت مىكرد:
«أنّ النَّبِيّ كٰانَ يَزُورُ الْبَيْتَ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْ لَيٰالِي مِنى» . 5در حديثى هم آمده كه امام باقر عليه السلام در پاسخ نامۀ ابراهيمبن شيبه چنين نوشت:
«كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله يُحِبُّ إِكْثَارَ الصَّلاَةِ فِي الْحَرَمَيْنِ فَأَكْثِرْ فِيهِمَا وَ أَتِمَّ» . 6«پيامبر خدا صلى الله عليه و آله دوست داشت كه در مدينه و مكه بسيار نماز بخواند. تو هم در اين دو شهر نماز زياد بخوان و نماز را تمام اقامه كن نه شكسته.»
مسجد قبا يكى از مساجد مورد علاقۀ پيامبر خدا صلى الله عليه و آله بود. هر گاه به قبا مىرفت در منزل سعدبن خيثمۀ انصارى فرود مىآمد.
سراغ مسجد قبا مىرفت، از چاه، آب مىكشيد و پاهاى خود را مىشست و از روى سنگهاى كنار جاده عبور مىكرد و در آن مسجد نماز مىخواند. طبق نقل ابوسعيد خدرى، آن حضرت هر هفته روزهاى شنبه پياده به مسجد قبا مىرفت. گاهى هم سواره اين راه را مىپيمود: «أَنَّ النَّبِيَّ كٰانَ يَأْتِي قُبٰاء مٰاشِياً وَ رٰاكِباً» . 7