17قداست خاص آن مىباشد.
حرام و محرّم بودنِ كعبه به اين معنى است كسانى كه فكر و انديشه و عملشان پليد و ناپاك است (كافران و مشركان) نبايد وارد آن و سرزمين اطرافش شوند و هيچكس؛ اعم از مسلمان و غير مسلمان، حق هيچگونه هتك حرمت، ارتكاب خلاف و سلب امنيت از كسى يا چيزى را ندارد و اگر كسى چنين كند كيفر او مضاعف خواهد بود:
. . . وَالْمَسْجِدِالْحَرٰامِ الَّذِيجَعَلْنٰاهُ لِلنّٰاسِ سَوٰاءً الْعٰاكِفُ فِيهِ وَ الْبٰادِ وَ مَنْ يُرِدْ فِيهِ بِإِلْحٰادٍ بِظُلْمٍ نُذِقْهُ مِنْ عَذٰابٍ أَلِيمٍ . 1«. . . و (كسانىكه مردمرا از رفتن به) مسجدالحرام، كه آن را براى همۀ مردم برابر قرار داديم، مانع شوند؛ چه كسانى كه در آنجا زندگى مىكنند يا از نقاط دور وارد مىشوند (مستحق عذاب دردناكاند) و هر كس بخواهد در اين سرزمين از راه حق منحرف گردد و دست به ستم زند، ما از عذابى دردناك به او مىچشانيم.»
و اين است معناى قداست و حرمت ويژۀ خانۀ خدا.
كعبه، محور مقدّسات
إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللّٰهِ اثْنٰا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتٰابِ اللّٰهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمٰاوٰاتِ وَ اْلأَرْضَ مِنْهٰا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ. . . . 2«تعداد ماهها نزد خداوند در كتاب الهى، از آن روز كه آسمانها و زمين را آفريد، دوازده ماه است؛ كه چهار ماه از آن ماهِ حراماست؛ (وجنگ در آن ممنوع مىباشد) . . .»
از امام باقر عليه السلام روايت شده كه فرمود:
«. . . خداوند هيچ بقعهاى را خلق نكرد كه برايش محبوبتر از اين باشد - با دست خود به كعبه اشاره كرد - و به احترام اين كعبه خداوند ماههاى حرام را محترم شمرد؛ 3 ماه متوالى براى حج: شوال، ذىقعده و ذىحجه و يك ماه رجب، جدا براى عمرۀ (مفرده) .» 3كعبه، محور حج و مناسك آن
إِنَّ الصَّفٰا وَ الْمَرْوَةَ مِنْ شَعٰائِرِ اللّٰهِ فَمَنْ حَجَّ الْبَيْتَ أَوِ اعْتَمَرَ فَلاٰ جُنٰاحَ عَلَيْهِ أَنْ