7مردم ساخته شده است. قهراً ممكن است حريم آن به كيلومترها نيز برسد و اگر به لطف الهى حكومت اسلامى در آنجا نيز پياده شود، مىتواند تمامى خانههاى سرزمين مكه را نيز خراب كند و حريم بيت را توسعه دهد و اين عملى است حلال و شرعى و ديگر براى طائف و زائر هيچ مشكلى نخواهد بود؛ چون او - عزّ وجلّ - فرمود: خانه براى مردم جهان ساخته شده است (سواءً العاكف فيه والباد) 1و قهراً حريم آن گسترده و جهانى خواهد بود.
توجه به اين نكته نيز لازم است كه: حريم كعبه و توليت آن، تابع خصوصيات اقليمى و تقسيمات جغرافيايى نيست زيرا: «ان اولياؤه الاّ المتقون» 2؛ يعنى كعبه ملك كسى نيست و ولايت آن را متقيان سراسر عالم بر عهده دارند و اين مردم با تقواى جهانند كه متولّيان كعبه هستند نه خصوص مردمى كه در حجاز زندگى مىكنند.
كعبه، بيت عتيق و آزاد است و زير پوشش قانونى از قوانين بينالمللى قرار نمىگيرد و نظير كوهها و معادن نفت و غيره نيست كه چون در منطقه حجاز واقع شده، به مردم حجاز تعلق داشته باشد، بلكه خانهاى براى تمامى مردم جهان است و محكوم قانون مخصوص حجاز نخواهد بود.
طرح و حل يك شبهه
قرآن كريم در سوره يونس مىفرمايد:
«و اوحينا الى موسى و اخيه ان تَبَوَّءَاَ لِقَومِكُمٰا بمصرٍ بيوتاً واجعلوا بيوتكم قبلة و اقيموا الصلاة و بشّر المؤمنين» . 3
پس از جريان هلاكت فرعون و سپاهيانش، بنىاسرائيل محروم، به راهنمايى حضرت موسى - عليهالسلام - به مصر بازگشتند. هنگام بازگشت اين تبعيديان به مصر، از آنجا كه مراكز عبادى آنها توسط فرعونيان تخريب شده بود و هنوز قدرت مركزى در اختيارشان نبود كه آنها را بازسازى كنند،