12توبه كنيم. حضرت فرمودند: غسل كرده، وضو بگيريد و چهار ركعت نماز بجا آوريد. در هر ركعت يك بار «فاتحة الكتاب» ، سه بار «قُلْ هُوَالله أَحَد» و يك بار «معوذتين» (قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ وَ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَق) بخوانيد. آنگاه هفتاد بار استغفار نموده و در پايان
«لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ. . .» بگوييد. سپس بگوييد:
«يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ أَنْتَ» ؛ «اى عزيز! اى بخشاينده! گناهان من و گناهان تمام مردان و زنان مؤمن را ببخش كه جز تو كسى گناهان را نمىبخشد.»
آنگاه فرمود: بندهاى از امت من چنين عملى را انجام نمىدهد، مگر اينكه از آسمان به او ندا مىرسد: بندۀ خدا! عمل را از دوباره آغاز كن كه توبۀ تو قبول و گناهانت بخشيده شد. فرشتۀ ديگر از زير عرش ندا مىكند: اى بنده! مبارك باد بر تو و بر خانواده و خاندانت. منادى ديگرى صدا مىزند: در روز قيامت، دشمنانت را از تو راضى مىنمايند. فرشتۀ ديگرى ندا مىكند: اى بنده! با ايمان از دنيا مىروى. دينت از تو گرفته نشده و قبر تو وسيع و نورانى خواهد شد. منادى ديگرى صدا مىزند: پدر و مادرت راضى مىشوند؛ گرچه خشمگين باشند؛ پدر و مادر، تو و خاندانت بخشيده شده و در دنيا و آخرت خوش رزق خواهى بود. جبرئيل ندا مىكند: من با فرشتۀ مرگ پيش تو آمده و به او دستور مىدهم كه با تو خوش رفتار باشد، به خاطر مرگ آسيبى به تو نرسانده و به نرمى روح را از بدنت خارج سازد. گفتيم: اى پيامبر! اگر كسى در زمان ديگرى چنين بگويد چطور؟ فرمودند: چيزهايى را كه گفتم براى او نيز خواهد بود. جبرئيل اين مطالب را در شب معراج به من گفت.»
3. وصيت
وصيت كردن، عملى استكه اسلام توصيه كرده و هر مسلمان با انجام اينكار در دوران حياتش، اطرافيان و وراث را از تحير پس از مرگش رهايى ميبخشد. وصيت كردن خود به خود مستحب مؤكد است، اما در موارد زير واجب مىشود:
1. اگر از مردم امانت و وديعهاى در اختيار دارد،
2. اگر اموالى از مردم در نزد او است.
3. اگر مالى پيش كسى دارد، بايد وصيت كند تا ورثه از وى بگيرند.