6و پيشينۀ اماكن و آثارى را كه متأسفانه اكنون از برخى جز نامى باقى نيست بنماياند و به خاطرۀ تاريخ بسپارد، در «ميقات» مجال نشر خواهد يافت.
اكنون بگوييم كه پژوهشهاى نو، در مباحث تاريخى و فقهى حج كه در برخى از شمارهها نشر يافت اقبال شايستهاى را برانگيخت و توجه بسيارى از دانشوران را جلب كرد.
اميدواريم اين روند در شمارههاى آينده گستردهتر شود، ضمن آن كه تأكيد مىكنيم بخش «فقه» نيازمند توجهى بيشتر، گسترده و عميقتر است. و از فاضلان و عالمان حوزه فروتنانه مىخواهيم كه ابعادى از اين مباحث را با دقت و تعمق به بحث گيرند و با نگرشى ژرف و نگارشى استوار به غناى اين پژوهشها بيافزايند.
تنوّع مباحث و گونهگونى پژوهشها، در عين توجه به هدفى واحد، و تخصصى بودن نشريه، از جمله نكاتى است كه مورد توجه عالمان قرار گرفته است، اكنون ديدگاههاى برخى عالمان را مىآوريم:
سطح علمى مجله والا و خوب است، تنوع مقالات و تعداد صفحات ويژۀ هر مقاله به تناسب موضوع در خور و به اندازه است. 1. . . تنوع مقالات نسبتاً خوب است، سطح علمى ميقات نيز نسبتاً خوب بود؛ و بنده از بحثهاى تحقيقى بيشتر بهره بردم، نثر مجله نيز روان و دلپذير است. 2دانشورانى نيز با توجه به هدفگيرى مجله و ابعاد گوناگون آن و رسالتى كه بايد به دوش كشد ضمن اظهار نظر دربارۀ وضع مجله نوشتهاند:
1 - سطح علمى مجله بحمداللّٰه بسيار خوب و مقالات عميق و قابل بهرهبردارى در امر حج است.
2 - مباحث تاريخى و اطلاعات جديد پيرامون سرزمين وحى، جالب است.
3 - در خصوص بايستههاى تحقيق و پژوهش موارد ذيل به نظر مىرسد:
الف - بحث و بررسى وضعيت فعلى مردم حجاز از جنبههاى اعتقادى و سياسى و اجتماعى.
ب - وضعيت فعلى شيعيان؛ شامل آمار نقاط زندگى و موارد ديگر.