212به شوراهاى بيدارى را به تكاپو واداشت تا در كنار ارتش عراق عليه داعش بجنگند. مخالفت بسيارى از اهل سنت با داعش، نه تنها به دليل تندروى اين گروه، بلكه حضور جنگجويان خارجى كه از هر گونه جنايتى فروگذار نمىكنند مىباشد كه در نهايت سبب شده تا اقبال عمومى همه مردم سوريه، حتى گروههاى تندرو منتسب به اهل سنت نيز به اين گروه، همواره با ملاحظاتى همراه باشد.
اكنون رهبران مذهبى شيعه و سنى، هماهنگ با هم، عليه اين گروه تكفيرى اعلام جهاد نموده و دهها هزار از اهالى شيعه و سنى عراق براى مقابله با آنان به دعوت جهاد لبيك گفتند.
نمايش جايگاه مرجعيت در مناسبات دنياى امروز
پس از قدرتنمايى مرجعيت در ماجراى تحريم تنباكو، يكى از نگرانىهايى كه گاه به زبان نيز مىآمد، دسيسهچينى بيگانگان براى تضعيف جايگاه مرجعيت بود و البته شواهد و قرائن قابل توجهى نيز در اين باره وجود داشت. با حكم جهاد آيتالله العظمى سيستانى و استقبال پرشور مردم عراق از آن و اعلام آمادگى شيعيان ديگر كشورها، اين حقيقت به تمام دنيا اعلام شد كه همچنان مرجعيت شيعه از چنان جايگاه و نفوذى برخوردار است كه در مواقع نياز مىتواند بر تمام مناسبات مد نظر اثر بگذارد. اين امر چيزى نبود كه در محاسبات طراحان داعش و كودتايى كه در عراق به وجود آوردند، لحاظ شده باشد. به همين دليل آنان را دچار بهت و غافلگيرى كرد؛ بهويژه كه درباره شخصيت آرام آيتالله سيستانى احتمال صدور چنين حكم و بيانيهاى را نمىدادند.
اتحاد شيعيان عراق
در صحنه سياسى و مذهبى عراق متأسفانه اختلاف بسيار شديدى ميان شيعيان عراق ديده مىشود. اين اختلاف به اندازهاى كه در تمام حرمها و مساجد مهم، حداقل دو نوبت نماز جماعت يا به تعبير دقيقتر نماز تفرقه در كنار هم برپا مىشود. طرفداران هر حزب و گروهى هرگز حاضر نبودند كنار هم جمع شوند، اما داعش و حكم جهادى كه مرجع بزرگ شيعيان عراق صادر كرد، باز آنان را زير يك پرچم در مقابل دشمن واحد گرد آورد. اگر اين اتحاد حفظ شود، از بزرگترين بركات ظهور داعش در عراق خواهد بود.