213
تبليغ غيرمستقيم و مؤثر تشيع
با توجه به اينكه در تمام سالهاى گذشته، بهويژه پس از حادثه 11 سپتامبر، عمده تبليغ اسلام از مسير و ابزارهاى وهابيت بوده و مردم دنيا با ديگر نگرشها و فرقههاى اسلامى آشنايى چندايى نداشتند. به عبارت ديگر، بسيارى از مردم دنيا اين گروهك مجعول را نماينده تمام فرق اسلامى مىشناختند. با تأكيدى كه اين روزها داعش و رسانههاى آنان بر ستيز با شيعيان و تمام نمادها و باورهاى شيعى دارند، بدون آنكه خود متوجه باشند، اذهان عمومى مردم دنيا را نسبت به تشيع حساس كردند. با توجه به غناى فرهنگ اهلبيت (عليهم السلام) اين اميد وجود دارد كه طى هفتهها و ماههاى پيش رو گرايش به تشيع رشد چشمگيرى پيدا كند، انشاءالله. البته اين وقوع اين امر، اهتمام و هوشيارى مضاعف شيعيان را نيز مىطلبد كه بتوانند در اين فرصت فراهم آمده، وجوه تمايز و تفاوت خود را با ديگر فرق اسلامى به جهانيان و مشتاقان ارائه كنند.
تقويت پيوند قوميتى مردم عراق، سوريه و ايران
تفرقه قوميتى در عراق بهويژه در ميان كردها با اعراب، مانند ديگر اختلافات بسيار چشمگير بود. در طول يك دهه گذشته عملا كردها به دنبال زمينهسازى استقلال خود بودند و در روزهاى آغازين ورود داعش به عراق، تلاش داشتند كه با تصرف برخى تأسيسات و پالايشگاهها پشتوانه اقتصادى استقلال خود را نيز به دست بياورند. با ادامه يافتن وحشيگرىهاى داعش، نه تنها رابطه كردها با ديگر مردم عراق بهبود يافت كه كردها پس از دريافت كمكها و حمايتهاى ايران، به اشتباه خود پى بردند. اين ماجرا درباره كردهاى كوبانى در سوريه بسيار پررنگتر بود و جايگاه داعش را متزلزلتر ساخت.
تضعيف آمريكا، رژيم صهيونيستى و همپيمانان آنها
ددمنشى غربيان، حمايتهاى بىدريغ از تروريستهاى وحشى، ناتوانى در سركوب يك گروهك تروريستى كوچك و... باعث شده تا هم مبانى حقوق بشر و ديگر شعارهاى توخالى غرب و مجامع بينالمللى براى مردم دنيا رنگ ببازد و هم از اقتدار و اعتبار اين كشورها در دنيا بكاهد. البته شكستهاى رخ داده در غزه و جنگهاى 34 و22 روزه لبنان و غزه نيز پيش از اين چنين تأثيرى داشت. البته بايد تهديدهاى داعش براى حمله به اين كشورها را جدىتر كرد و از آن نهايت بهرهبردارى را نمود.