19خواهند يافت كه تخصص در اين معارف را بر تخصص در فقه و اصول ترجيح دهد.
به نظر من تبليغات سوء باعث شده كه طلاب مسير ديگرى را انتخاب كنند. اگر بخواهيم با اين تبليغات و تفكرات مبارزه كنيم، شايد بتوانيم بر برخى از آنها فائق آييم و قطعا نخواهيم توانست بر همه آنها مسلط شويم؛ چرا كه برخى تفكرات افراطى به ظاهر مقدس و معنوى در جانب فقه و اصول وجود دارد كه هيچ راهى مگر در درازمدت براى تسلط بر آنها وجود ندارد.
با اين وجود، معتقدم كه هرچه تأثير اين تبليغات زياد باشد، باز هم نمىتواند در برابر آنچه در متن جامعه اتفاق مىافتد تاب بياورد. در برابر امواج سهمگين تبليغات ضددينى و دور شدن از اصل اعتقادات، به گمانم اگر همچنان فقط به اين تفكرات و ظواهر باقى بمانيم، اين امواج مىتواند ريشههاى اعتقادى مردم را بخشكاند. تنها يك جنبش عملى و سريع شايد بتواند خطر را از بين ببرد يا آنرا به عقب بازگرداند يا دستكم متوقفش كند.
به نظر من توسعه و داشتن افق ديد وسيع در مبانى تحصيلى در حوزه علميه نجف اشرف، از مهمترين ضروريات فورى است كه اهل علم بايد براى آن آماده شوند و به اين ندا پاسخ مقتضى را بدهند و نياز روز دين را پاسخگو باشند. منظورم از توسعه اين است كه براى علومى چون كلام و فلسفه و تفسير و فن سخنورى، ساعات درسى بيشترى در نظر گرفته شود و طلاب به اين علوم همان مقدار توجه داشته باشند كه به درس فقه و اصول و علوم