100
انتشار منظومه «علىنامه» ، با تصحيح جديد
نسخه اصلى اين اثر در موزه قونيه است و سال گذشته با مقدمه «محمد رضا شفيعى كد كنى» و مقالهاى ديگر (به زبان انگليسى) از محمود اميدسالار به صورت رنگى در تهران منتشر شد.
به گزارش مركز «ميراث مكتوب» ، حجتالاسلام رسول جعفريان رئيس كتابخانه مجلس شوراىاسلامى، در بيان خاطره خود از ديدار با آيتالله العظمى سيستانى به بيانات ايشان درباره كتاب «على نامه» پرداخت و اظهار رضايت فراوان اين مرجع بزرگ تقليد را از چاپ اين نسخه نفيس كه نخستين تجربه شعر حماسى شيعى است، بيان كرد. وى مىنويسد: آيتالله سيستانى از چاپ «على نامه» ستايش كردند و فرمودند: «من كتاب زياد مىخوانم؛ اما اين كتاب را كنار دستم گذاشتهام؛ اين كتاب مرا زنده كرد!» .
رسالت مهم روحانيون كاروانهاى عتبات عاليات
حجت الاسلام و المسلمين سيد على قاضىعسكر، روز پنجشنبه در همايش روحانيون كاروانهاى عتبات عاليات و سوريه در اصفهان گفت: «روحانيون كاروانها بايد قبل از سفر، با مطالعه، اطلاعات لازم را كسب كنند؛ زيرا زائرين منتظر شنيدن حرفهاى تازه و مستند از آنها هستند» .
وى افزود: «برخى روحانيونى كه با كاروانها مى روند، پاسخگوى نيازهاى مخاطب نيستند. . . روحانيون بايد با نيازسنجى، سوژهسنجى و استفاده از پيام ائمه در قالب احاديث كوتاه، اطلاعات لازم را به زائر ارايه دهند» .
حجت الاسلام قاضى عسكر گفت: «توسعه نفوذ روحانيت در بين مردم از عوامل ارتقاى فرهنگ ناب اسلامى است و روحانيون وظيفه و رسالت مهمى را براى دفاع از كيان اسلام بر عهدهدارند. . . روحانيون كاروانهاى اعزامى بايد از اين فرصت براى برقرارى ارتباط با مردم استفاده كنند و آنها را با فرهنگ اهل بيت (ع) آشنا سازند» .
نماينده ولى فقيه در سازمان حج و زيارت، همچنين با اشاره به شرايط خاص كشور عراق گفت: «بايد در جلساتى كه با زائرين عتبات عاليات برگزار مى شود، آنها را از اين شرايط مطلع كنيم. . . از جمله مسائلى كه بايد به زائرين اطلاع داده شود، وضع اقامتى عراق است كه مانند عربستان داراى هتل و اماكن اقامتى مناسب نيست» .
عتبات عاليات
در آمار سال 88
در سال 1388 دو ميليون و 365 هزارو 762 نفر زائر ايرانى به عتبات عاليات مشرف شدند.
به گزارش خبرنگار اعزامى پايگاه اطلاعرسانى حجبه عتبات عاليات، از اين تعداد زائر ايرانى، دو ميليون و 279 هزار و 313 نفر از طريق مرزهاى زمينى مهران، شلمچه و خسروى به عتبات عاليات مشرف شدند. همچنين 86 هزار و 449 نفر نيز از طريق مرز هوايى وارد كشور عراق شدهاند.
روزانه 79 كاروان به كشور عراق وارد مىشوند كه از اين تعداد، يك ميليون و 697 هزار و 687 زائر از طريق مرز مهران، 543 هزار و 863 زائر از طريق مرز شلمچه و 37 هزارو 763 نفر از طريق مرز خسروى به كشور عراق وارد مىشوند.
زائران عتبات عاليات با 574 دستگاه اتوبوس عراقى كه عمدتا از كيفيت متوسطى برخوردارند، به شهرهاى زيارتى اين كشور مشرف مىشوند.
كتابت سردر «باب المراد» در كاظمين توسط هنرمند ايرانى
سردر ورودى «باب المراد» حرم مطهر امام موسى و امام جواد عليهماالسلام توسط هنرمند ايرانى، تزئين و كتابت شد.
محسن عبادى، برگزيده دومين جشنواره تجسمى در رشته خوشنويسى، در گفتوگو با خبرگزارى قرآنى ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: اين اثر به اين علت كه تذهيب نيز در آن به كار برده شده، يك اثر هنرى شمرده مىشود.
وى ابعاد اين اثر را 14 متر طول و 1/5 متر عرض اعلام كرد و گفت كه طراحى و ساخت آن در يك هفته انجام شده است.
عبادى ادامه داد: عبارت «السلام عليك يا موسى الكاظم و يا جواد الائمه» با خط ثلث در اين اثر نگارش شده كه از دور قابل خواندن است.
وى با اشاره به اينكه تذهيب ايرانى اين اثر توسط عباس عطاپور به انجام رسيده، تصريح كرد: تذهيب و شمسه در پسزمينه اين اثر به كار برده شده است.
برگزيده دومين جشنواره تجسمى فجر در رشته خوشنويسى گفت: در اين اثر هنرى، به اين علت كه در معرض ديد زائرانى از سراسر دنياست، سعى كردهام تا بهترين كار را انجام دهم.
وى افزود: اين اثر بايد سالها ماندگار باقى بماند. به همين علت در آن از مواد فلزى استفاده شده است.
عبادى در پايان يادآور شد: اين اثر در اربعين حسينى، با همكارى و مساعدت مسؤولان عراقى بر سردر بابالمراد نصب شد.