99
اخبار زيارت
نجف اشرف؛ پايتخت فرهنگى جهان اسلام در سال 2012م
در اجلاس وزارى فرهنگ كشورهاى عضو «سازمان كنفرانس اسلامى» كه در باكو پايتخت آذربايجان برگزار شد، شهر نجف رسما به عنوان پايتخت فرهنگى جهان اسلام در سال2012ميلادى انتخاب شد.
«اسعد سلطان ابوكلل» ، استاندار نجف اشرف در اينباره گفت: دولت عراق سعى دارد تا در سال 2012 ميلادى جايگاه عظيم و ابعاد حقيقى شخصيت حضرت على (ع) و خدمات ايشان به انسانيت و اسلام را به جهانيان بنماياند.
شهر نجف اشرف كه بارگاه ملكوتى امام على (ع) در آن قرار دارد، در 160كيلومترى جنوب بغداد واقع است و جمعيت آن در سال2003 ميلادى، 585600 نفر برآورد شده است.
بنابر مصوبه تحريريه، شماره زمستان «فصلنامه فرهنگ زيارت» ، ويژه نجف اشرف خواهد بود در اين راستا از تمامى محققان و نويسندگان ارجمند دعوت مىشود تا در غنا بخشيدن به اين شماره از فصلنامه، ما را يارى كنند.
رو نمايى از نصب اولين پنجرۀ ضريح مطهر حرم امام حسين (ع)
اولين پنجرۀ ضريح مطهر حرم امام حسين (ع) كه بر روى سازۀ چوبى آن نصب شده است، طى مراسمى در بهمن سال 88 در قم توسط حضرت آيتالله العظمى مكارم شيرازى و با حضور تنى چند از علماى اعلام و مسئولين استان قم و ستاد بازسازى عتبات عاليات رونمايى شد.
آيتالله العظمى مكارم شيرازى در اين مراسم فرمودند: «امام حسين (ع) چراغ هدايت در همه زمانهاست و روش و مكتب حسين (ع) كشتى نجات براى همه انسانهاست. نياز ما به مكتب حسين (ع) نياز به چراغ و نور است؛ كه در اين درياى متلاطم زندگى، نياز به كشتى نجات داريم» .
ايشان در ادامه تاكيد كردند:
«محبت ما به ضريح، محبت به صاحب اوست. ضريح امام حسين (ع) وابسته به امام حسين (ع) است و نشانه محبت ما به چوب نيست؛ بلكه نماد و سمبلى از محبت به امام است» .
ايشان دربارۀ روند ساخت ضريح فرمودند: «كار، بسيار خوب در حال پيشرفت است. آستان مقدس حضرت معصومه (س) و نهادهاى ديگر نيز كمك كرده و عدهى زيادى از بانوان، زيورآلاتشان را تقديم كردهاند. حُسن اين كار اين است كه يك مشاركت عمومى شده است و از جمهورى اسلامى و كشور ايران كه كانون تشيع بوده است، همين انتظار مىرود كه مقابر ائمه اطهار (ع) به اين وسيله احداث شود. اميدواريم اين كار سبب شود تا نام جمهورى اسلامى در كنار اين ضريحها ثبت شود و از خدا مىخواهيم هر چه سريعتر ساخت آنها به پايان برسد» .
همچنين مدير پروژه ساخت ضريح مطهر سيدالشهداء (ع) اطلاعاتى از روند ساخت و خصوصيات اين ضريح ارائه كرد. آقاى پارچهباف مشخصات فيزيكى ضريح را اينگونه شرح داد: چارچوب و مساحت پلان ضريح با ضريح فعلى تفاوتى ندارد؛ ولى ارتفاع آن حدود 30 تا 40 سانتىمتر افزايش يافته است. ضريح از 20 دهنه تشكيل شده كه توان تحمل فشار عمودى حدود 5/12تن را دارد. ارتفاع ضريح 4 متر و 49 سانتىمتر است و وزنى معادل 12 هزار كيلوگرم دارد. در ساخت ضريح، از چوب ساجى كه از هندوستان، برمه و آفريقا آورده شده، به همراه مس، نقره، برنج و طلا استفاده شده است. چوب ساج به كار رفته، بسيار مرغوب بوده و به گفته كارشناسان حداقل 300 سال عمر مىكند. ساير فلزات هم از نوع مرغوب آن به كار گرفته شدهاند. تاج ضريح از مكرون با عيار بالا خواهد بود و پوششى از طلا خواهد داشت.
وى در خصوص مشخصات فنى ضريح اظهار داشت:
طراحى نقوش ضريح توسط استاد محمود فرشچيان انجام شده و خطاطى آن نيز كه سورههايى از قرآن كريم، احاديث، اسماء امام حسين (ع) و اشعارى از سيد رضى است، توسط استاد موجد، از اساتيد مشهور خط در جهان انجام گرفته است. همچنين قصد داريم ترنجهايى با نقش يا الله، يا حسين و يا ثارالله در ضريح بهكار ببريم.
وى در ادامه افزود:
در حال حاضر چارچوب ضريح صددرصد به پايان رسيده و گوى و ماسوله براى تزئين ضريح در آستانه توليد انبوه قرار دارد. همچنين كار قلمزنى روى نقره، نزديك به اتمام است و قلمزنى روى طلا و مس آغاز و مقدمات كار مونتاژ نيز انجام شده است. البته براى نورپردازى داخل ضريح، از شبكه فيبر نورى استفاده شده و از اتاق فرمان، تغيير رنگ نورها كنترل مىشود. دوربينهاى مداربسته داخل ضريح، با دانش روز طراحى شده و ضريح به سيستم هشدار حريق مجهز مى باشد.
وى كمكهاى جمعآورى شده را كه تاكنون معادل 40 درصد از هزينههاى ساخت ضريح است، 2 ميليارد و 700 ميليون تومان پول نقد و 63 كيلو و 250 گرم طلا برشمرد و تصريح كرد كه براى اتمام كار ضريح مقدس به 120 كيلو طلا و 5 ميليارد تومان اعتبار ديگر نياز است.