13محمد بن مسلم از امام صادق (عليه السلام) پرسيد كه قبر اميرالمؤمنين كجاست؟ فرمود: هر گاه بيرون رفتيد و از «ثويّه» و قائم گذشتيد و به سمت نجف رفتيد، تپههاى سفيدى ميبينيد؛ ميان آنها قبرى ميبينيد؛ آن قبر اميرمؤمنان است. 1نيز آن حضرت فرموده است: پس از شهادت اميرالمومنين (عليه السلام) ، امام حسن (عليه السلام) پيكر آن حضرت را پشت كوفه برد و نزديك نجف در سمت چپ غرى و سمت راستِ حيره، او را ميان ريگزارهاى سفيد به خاك سپرد. 2
زيارت امينالله
يكى از زيارتنامههاى معتبر با مضامين عالى كه اميرالمؤمنين (عليه السلام) و ائمّۀ ديگر را ميتوان با آن زيارت كرد. «امين الله» لقب آن حضرت و هر يك از امامان است و شروع اين زيارت با اين تعبير است:
«السلام عليك يا امين الله في ارضه» . نقل شده كه اين زيارتنامه را امام سجاد (عليه السلام) كنار قبر اميرمؤمنان ميخوانده است. 3
شاه نجف
از القاب حضرت على (عليه السلام) است؛ به معناى سلطان و فرمانرواى نجف. به آن حضرت «شحنۀ نجف» هم گويند؛ به معناى نگهبان و حافظ نجف. در كاربرد متداول عموم مردم، به لحاظ مقام والا و باعظمت حضرت امير، به او شاه اولياء، شاه ولايت، شاه حيدر، شاه دين، شاه دُلدُل سوار و شاه مردان هم ميگويند.
شهيد محراب
كسى كه در محراب عبادت به شهادت رسيده باشد. لقب حضرت على (عليه السلام) كه صبحدم نوزده رمضان سال 40 هجرى در مسجد كوفه، با ضربت ابنملجم فرقش شكافته شد. آن حضرت، پيشوايى است كه ولادتش در خانۀ خدا و شهادتش هم در خانۀ خدا بود.