14
2- زيارت امام در نيمه رجب
احمد بن محمد بن أبى نصر بزنطى گويد: از امام رضا (عليه السلام) پرسيدم كه در كدام ماه امام حسين (عليهالسلام) را زيارت مىكنيد؟ امام در پاسخ فرمود:
فى النصف من رجب و النصف من شعبان11؛
در نيمه ماه رجب و نيمه ماه شعبان.
و در روايت ديگرى كه احمد بن محمد بن ابىنصر از امام رضا (ع) مىپرسد اين است كه مىگويد به امام عرض كردم در كداميك از اوقات افضل است كه امام حسين (عليهالسلام) را در آن وقت زيارت كنيم. كه حضرت پاسخ نيمه رجب و نيمه شعبان را دادند.12
جالب اين است كه برخى از روايات، زيارت امام حسين (عليهالسلام) را در نيمه رجب غفيله ناميدهاند، يعنى از زيارتى كه مردم از آن غافل هستند.
3- زيارت امام حسين (عليهالسلام) در نيمه شعبان
شيخ حر عاملى به دوازده روايت اشاره مىكند كه همه آنها در مقام فضيلت زيارت امام حسين (عليهالسلام) در شب نيمه شعبان وارد شده است. كه به چند روايت بسندهمىكنيم.
ابوبصير از امام صادق نقل مىكند كه امام فرمود:
من أحب أن يصافحه مائتا ألف نبي و عشرون ألف نبي فليزور قبر الحسين بن علي عليهالسلام في النصف من شعبان، فإن أرواح النبين يستأذن الله في زيارته فيؤذن لم13؛
هر كه مىخواهد يكصد و بيست و چهار پيامبر با او مصافحه كنند پس در نيمه شعبان امام حسين (عليهالسلام) را زيارت كند، بدرستيكه در اين روز ارواح پيامبر از خداوند رخصت گرفته به زيارت امام حسين (عليهالسلام) بروند.
امام زين العابدين و امام صادق عليهماالسلام در چندين روايت به آثار و بركات زيارت امام حسين (عليخ السلام) چنين اشاره مىفرمايند:
در شب نيمه شعبان به زائران امام حسين ندا مىرسد، آمرزيده شده برگرديد و ثواب شما بر خدا و پيامبرتان خواهد بود.14
هر كه در شب نيمه شعبان امام را زيارت كند گناهانش آمرزيده شده و تا آخر سال گناهى برايش نوشته نخواهد شد.15
هر كس امام حسين را در نيمه شعبان زيارت كند خداوند براى او هزار حج را مىنويسد.16
4- زيارت در ماه رمضان و شبهاى قدر
روايات و احاديث ديگرى بر اين دلالت دارند كه زائران امام حسين (ع) در ماه رمضان و شبهاى قدر آمرزيده شده و اگر به خدا از آتش جهنم پناه ببرد پناه داده خواهد شد. همچنين براى روز قيامت براى زيارت امام در ماه رمضان حسابى نخواهد بود.
ابن قولويه در كامل الزيارات از عبيد بن الفضل از امام صادق (عليهالسلام) نقل كرده فرمود:
من زار الحسين بن علي عليهالسلام في شهر رمضان و مات في الطريق لم يعرض و لم يحاسب و قيل له ادخل الجنه آمناً17؛
هر كس قبر امام حسين را در ماه رمضان زيارت كند و در راه بازگشت بميرد، از براى او عرض و حسابى در روز قيامت نخواهد بود و به او بگويند: داخل بهشت شو بدون خوف و ترس.
و از امام محمد تقى (عليهالسلام) روايت شده كه به عبدالعظيم حسنى فرمود:
من زار الحسين ليله ثلاث و عشرين من شهر رمضان و هي الليله التي يرجي ان تكون ليله القدر و فيها يغرق كل امر حكيم صافحه اربعه و عشرون الف ملك ليله القدر و فيها يفرق كلّ امر حكيم صافحه أربعه و عشرون الف ملك و بني كلهم يستأذن الله في زياره الحسين في ثلث الليله18؛
هر كس امام حسين را در شب بيست و سوم ماه رمضان و آن شبى كه اميد هست شب قدر باشد زيارت كند با بيست و چهار هزار فرشته و پيامبر كه همه آنها براى زيارت امام حسين در اين شب از خدا رخصت مىطلبند مصافحه خواهد كرد.
5- زيارت در عيد فطر و قربان
حر عاملى ره- در كتاب شريف وسائل الشيعه به دو روايت اشاره مىكند كه ذيلا متذكر مىشويم:
عبدالرحمن بن الحجاج از امام صادق (عليهالسلام) روايت كرده فرمود:
من زار قبر الحسين عليهالسلام ليله من ثلاث غفر الله له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر. قلت: أي الليالي جعلت فداك؟
قال: ليله الفطر و ليله الأضحي و ليله النصف من الشعبان19؛
هر كس در يكى از سه شب قبر امام حسين (عليهالسلام) را زيارت كند گناهان گذشتهو آيندهاش آمرزيده شود، عرض كردم آن شبها كدامند؟