13
1- فضيلت عرفه و سرزمين عرفات
عرفات سرزمينى است بسيار مقدس و محل حضور تمام انبياى الهى از آدم تا خاتم است. عرفات سرزمينى است تمام ميهمانان و ضيوف الرحمان در يك روز مقرر در آن جمع شده و اعمال حج خود را در آن آغاز مىكنند. به حق سرزمين عرفات محل برآورده شدن حاجات و محل ريخته شدن گناهان و محل عفو و بخشش گناهان از سوى پروردگار مهربان است.
2- فضيلت شب و روز عيد فطر
از ديگر شبها و روزهاى مقدس و با فضيلت كه در روايات آمده است كمتر از شب قدر نمىباشد شب عيد فطر است و همانطورى كه گفته شده مستحب است در آن شب غسل شود و آن شب به احيا گذارده شود، همچنين روز عيد فطر كه پايان يك تلاشى بزرگ است روزى بسيار مقدس است و با فضيلت.
3- فضيلت روز اول و نيمه ماه رجب
ماه رجب ماه دعا و استغفار است. ماه رجب سراسر اعمال و مناجات و اظهار اطاعت و بندگى از سوى بندگان خالص الهى به مقام ربوبى حق تعالى. پيامبر اكرم (ص) درباره اين روز فرمود:
ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهى در حرمت و فضيلت به آن نمىرسد.8
نيمه آن نيز شب بسيار بافضيلتى كه روايات اهلبيت عصمت نشانگر آن فضيلتها است.
4- فضيلت شب و روز جمعه
فضيلت اين شب و روز بر ساير روزها و شبهاى ديگر هفته برترى دارد. تا جايى كه روايت شده مرگ شب و روز جمعه بهتر از روزهاى ديگر است. گاه در اجابت دعاها يك هفته تاخير پيدا مىشود تا شب و روز جمعه فرا رسيده و خداوند به بركت اين شب و روز دعاهاى بندگان را به اجابت برساند.
شب جمعه شبى است كه خداوند دربهاى توبه را بر بندگان بازگذارده و مناديان از سوى پروردگار جهانيان بندگان به سوى او و توبه فرامىخوانند. و دهها فضيلت ديگر كه همه آنها نشانه عظمت و تقدس و بزرگى اين شب و روز است.
5- فضيلت ماه رمضان و شبهاى قدر
در اين ماه شب قدر است كه برابر با هزار ماه مىباشد. شبى كه سرنوشت بشر طبق تقديرات الهى تعيين مىشود. شبهايى است كه هر شبش هزاران هزار انسان گناهكار مورد عفو و بخشش پروردگار قرار مىگيرد.
6- فضيلت نيمه شعبان
از امام محمد باقر (عليهالسلام) درباره فضيلت اين شب پرسيده شد كه حضرت فرمود:
آن شب از افضل شبها است پس از شب قدر. و عظمت اين شب را بس كه نزول قرآن بر پيامبر خدا و ولى خدا حضرت امام زمان در آن شب بوده است و درباره نيمه شعبان اعمال زيادى وارد شده از جمله زيارت ابى عبدالله (عليهالسلام) مىباشد.
7- فضيلت عاشورا
امام باقر (عليهالسلام) درباره حضور در اين روز در كربلا فرمود:
هر كه زيارت كند حسين بن على را در روز دهم محرم تا آن كه در نزد قبر آن حضرت گريان شود خدا را در روز قيامت ملاقات مىكند با ثواب دوهزار حج و دو هزار عمره و دو هزار جهاد.9
اگر در سرزمينى حضور پيدا كنيد كه خدا پيش از نظر كردن به ميهمانانش اول به شما و زائران امام حسين (ع) نظر مىكند و يا شب و روزى در جايى حاضر شويد كه كمتر از شب قدر نمىباشد. و يا در زمان و مكان مقدسى باشيد كه ماه دعا و استغفار است و يا در شب و روز جمعه جايى باشيد كه آن روز و شب از بهترين و برترين شبها و روزهاى هفته است و شب آمرزش گناهان و فراخوان بندگان است. و در ماهى در مكانى حضور پيدا كنيد كه يكى از روزهاى آن شب قدر است و يا در شبى در سرزمينى حاضر شويد كه خاطره دلاوريهاى بزرگ مردى همچو امام حسين (ع) باشد توقع داريد كه در اين روزها و شبهاى ويژه خداوند به شما چه چيزى كرامت كند.
آيا جز نظر لطف و مرحمت خداوندى به چيز ديگرى فكر مىكنيد؟ !
زيارتهاى مخصوصه امام حسين (عليهالسلام) در روايات اهلبيت
ائمه هدى (عليهمالسلام) در روزهايى خاص پيروان خويش را به زيارت سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين (عليهمالسلام) تشويق كردهاند كه آن روز از نظرتان گذشت. اما در اين بخش شما را با روايات مربوطه صادر شده دربارهى اين روزها آشنا مىكنيم.
1- زيارت در اول ماه رجب
بشير دهان از امام جعفر صادق (عليهالسلام) روايت كرده فرمود:
من زار قبر الحسين عليهالسلام أول رجب غفر الله له البتّه10؛
هر كس قبر امام حسين (عليهالسلام) را در روز اول ماه رجب زيارت كند، البته حق تعالى او را مىآمرزد.