53هزينهها و خدمات و وسايل و بردن و آوردن زوّار است. «قافلۀ زيارتى» نيز براى اين اصطلاح رايج است. از قديم، سفرهاى زيارتى به صورت كاروانى انجام مى شده، تا هم زوّار ناآشنا به راهها و شهرهاى غريب راهنمايى شوند و هم از خوف و خطر راهها و ناامنىهاى مسير حركت مصون باشند. (ر. ك: حملهدار، قافله) .
كاظمين
شهرى در غرب بغداد و چسبيده به آن، كه در قديم به نام «مقابر قريش» معروف بوده است. امام كاظم و امام جواد (عليهما السلام) در اين شهر مدفونند و به همين سبب نام «كاظمين» دارد. بر قبر مطهّر اين دو امام بقعه و عمارتى ساخته شد و نام «كاظميّه» به خود گرفت. بارها حرم اين دو امام، دستخوش حوادث شده و تعمير گشته است. بناى فعلى، بيشتر يادگار عصر قاجار است. در طرح توسعۀ حرم، بخشهاى وسيعى به حرم مطهّر افزوده مىشود.
در روايات، ثواب بسيارى براى زيارت اين دو امام بيان شده است. مرقد نورانى اين دو امام در اين شهر، سبب رونق علمى و فرهنگى آن شده و روزگارى حوزۀ علميه پررونقى داشته و علماى بسيارى در آن مى زيستند. قبر تعدادى از شخصيتهاى شيعه در كاظمين است. از جمله مىتوان از ابنقولويه قمى، شيخ مفيد، خواجه نصيرالدين طوسى، و فرهادميرزا قاجار (از شاهزادگان قاجار كه در آبادانى و مرمت اين حرم بسيار كوشيد) نام برد كه در آستانۀ حرم مطهر مدفونند. 1عالمان بزرگى مثل آيتالله