25سبط پيامبر، محمد (صلى الله عليه و آله) خاتم پيامبران و فرزند خاتم اوصيا كشته خواهد شد. نوح (عليه السلام) عرضه داشت: اى جبرئيل! چه كسى او را به قتل خواهد رساند؟ جبرئيل گفت: قاتل او ملعون اهل هفت آسمان و هفت زمين است.
حضرت نوح (عليه السلام) چهار مرتبه او را لعن كرد و سپس به راه خود ادامه داد تا اين كه بر كوه جودى استقرار يافت. 1
ج. فرود كشتى نوح بر كوه جودى
پس از سير و گردش طولانىاى كه نوح (عليه السلام) در جهان داشت، بار ديگر به سرزمين عراق بازگشت و به امر پروردگار بر كوهى در موصل، به نام «ْجودى» فرود آمد.
مجلسى در «حياة القلوب» مىنويسد:
پس خداوند وحى فرستاد به سوى كوهها كه مىخواهم كشتى بنده خود را بر كوهى از شما استقرار دهم. پس هر يك از كوهها سركشى كردند، به جز جودى كه كوهى است در موصل كه تواضع كرد و گفت: مرا مرتبهاى نيست كه كشتى نوح بر من فرود آيد. خداوند تواضعش را پسنديد و امر فرمود تا كشتى بر جودى قرار گيرد. 2
4. حضرت ابراهيم (عليه السلام)
حضور ابراهيم (عليه السلام) در اين سرزمين مقدس پررنگ بوده است؛ چه آن روزى كه از سرزمين كربلا عبور كرد و چه آن روزى كه آماده مىشد تا به جنگ عمالقه برود و چه آن روزهايى كه به عبادت و مناجات با خدا در مسجد سهله شبها را به صبح رساند و بهترين گواه اين حضور، وجود مقام آن حضرت در مسجد سهله به نام «مقام حضرت ابراهيم (عليه السلام)» است.
عبور از سرزمين كربلا
گفته شده است كه حضرت خليل الرحمان از سرزمين كربلا عبور كرد، در حالى كه سوار بر اسب بود. پاى اسبش لغزيد و ابراهيم بر زمين خورد و سرش شكاف برداشت و خون ابراهيم جارى گشت. حضرت ابراهيم (عليه السلام) شروع به استغفار كرد و عرض كرد: خدايا! چه گناهى از من سر زد؟ در همان حال جبرئيل بر او فرود آمد و گفت: اى ابراهيم! هيچ گناهى از تو سر نزد، ولكن در اينجا سبط خاتم انبيا و فرزند خاتم اوصيا كشته خواهد شد.