23درياى معرفت و معنويت غوطه زد.
4. زيارت امينالله, زيارتى است كه زائر با دو سلام بر ولى خدا، صاحب ولايت مطلقه محمديه (صلى الله عليه و آله) كه به منزله كليدهاى ورود به درياى معرفت است، از طريق باب ولايت، به درياى موّاج معرفت حق پا مىگذارد و ديرى نمى پايد كه خود را در آغوش لطف حق مىيابد و والاترين خواستههاى ماورايى را از خدا طلب مىكند.
5. زيارت امينالله, زيارتى عرفانى است كه گرچه مخاطب نخست آن، على (عليه السلام) است، اما در اين زيارت، از آن بزگوار جز با لقب «اميرالمؤمنين» كه لقب ويژه و نشان برجسته اوست، ياد نمىشود؛ زيرا به حقيقت و به طور مطلق، كسى جز او امير مؤمنان نيست و اطلاق اين لقب بر ديگران از حاكمان و زمامداران مسلمانان، استعمال لفظ در معنايى بوده كه براى آن وضع نشده است.
6. زيارت امينالله, زيارتى است كه احتمالا پيش از آشكار شدن قبر امير مؤمنان (عليه السلام) و زمانى كه نجف جز نيزارى در نزديكى كوفه و آن قبر مطهر, جز تپهاى پوشيده از نى و علف نبوده، صادر شده است. پيش از آنكه قبر امير مؤمنان (عليه السلام) آشكار شود و ضريح و بارگاهى بر آن برافراشته گردد، آهوان نيزار نزديك كوفه كه جولانگاه صيادان آن سرزمين، به ويژه صيادان بغداد بوده، از شرّ آنان به تپهاى انباشته از نى پناه مىآوردهاند و شكارچيان از اين تپه رازآلود به شگفت آمده و شايد با پرسش از كهنسالترين مردمان آن سامان، به رمزگشايى از آن مىپرداختهاند.
7. امام خمينى (ره) در مدت چهارده سال اقامت در نجف اشرف، هر شب براى زيارت حضرت امير المؤمنين (عليه السلام) به حرم مطهر مشرف مىشدند و روبهروى صورت و محل دو انگشت حضرت امير مىايستادند و زيارت امينالله را مىخواندند. 1
8. آيتالله العظمى بهجت (رحمه الله) فرمودهاند:
همه زيارتنامهها مورد تأييد هستند. زيارت جامعه كبيره را بخوانيد. زيارت امينالله مهمّ است. قلب شما بخواند. با زبان قلب خود بخوانيد. لازم نيست حوائج خود را در محضر امام عليهالسّلام بشمريد. حضرت عليهالسّلام مىدانند. مبالغه در دعاها نكنيد. زيارت قلبى باشد. امام رضا عليهالسّلام به كسى فرمودند كه از بعضى گريهها ناراحت هستم! 2
9. هدف از آفرينش انسان , جز بندگى و معرفت حق تعالى - كه انسان با رسيدن به آن, به مقام والاى خليفة اللهى نايل مىشود - چيز ديگرى نيست. خداوند تبارك و تعالى براى دستيابى انسان به اين مقام والا، وسايلى را مقرر فرموده تا با چنگ زدن و عمل نمودن به آنها، استعدادهاى خود را به فعليت برساند و اين مهم، جز با متابعت از انبيا و اولياى او ممكن نيست.
10. اطاعت از انبيا و اوليا و تبعيت از ايشان، اطاعت خداوند متعال است: مَنْ يطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطَاعَ اللَّهَ وَمَنْ تَوَلَّى فَمَا أَرْسَلْنَاكَ عَلَيهِمْ حَفِيظًا 3؛ هر كس از پيامبر فرمان بَرَد، در حقيقت، خدا را فرمان برده و هر كس رويگردان شود، ما تو را بر ايشان نگهبان نفرستادهايم.
و شرط محبت خداوند, متابعت از پيامبر (صلى الله عليه و آله) است:
قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِى يحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
4
؛ بگو: اگر