29در حرم حضرت رضا (ع) هم صفّه وجود دارد و مخصوص قرآنخوانى و برگزارى برخى مراسم خاصّ است كه با قرار دادن تعدادى قرآن و رحل و شمعدان، با حضور خدّام حرم و مسئولان آستان قدس اجرا مىشود.
صلوات
درود و تحيتى كه بر پيامبر و خاندان او نثار مىشود: «اللّهم صلّ على محمد و آل محمد» . از آنجا كه زيارتگاهها معمولاً مرتبط با خاندان پيامبر و ذريّۀ پاك اوست، در حرمها و هنگام طواف بر گرد ضريح يا بوسيدن آن، صلوات فرستاده مىشود. هنگام ورود به شهرهاى مذهبى و زيارتى هم به محض ديده شدن گنبد و بارگاه حرم، زائران صلوات مىفرستند. در قديم، مراسم «چاووشخوانى» براى بدرقه يا استقبال از زوّار، با اشعار خاصّى همراه سلام و صلوات برگزار مىشد. 1
در متن بسيارى از زيارتنامههاى معصومين، تحيت و صلوات بر محمد و آل محمد (ص) آمده است و سرآغاز بعضى از زيارتها هم صلوات است؛ مانند زيارت امام موسىبنجعفر (ع) : «اللّهم صلّ على محمد و اهل بيته و صلّ على موسى بن جعفر وصىّ الأبرار. . .» . در روايتى از امام صادق (ع) نقل شده است كه هرگاه نام يكى از پيامبران برده مىشود، ابتدا بر حضرت محمد (ص) صلوات فرستاده شود، سپس بر آن پيامبر. 2در حرمها و زيارتگاهها هم به طور طبيعى، زائر به ياد حضرت رسول و اهلبيت: او مىافتد و بهترين ذكر در آن هنگام، صلوات است.