79نجف مىرسد، به شكل قنات درآمده باشد.
شيخ جعفر آل محبوبه مىنويسد:
به نوشتهاى از صاحب جواهر دست يافتم كه در تاريخ 1265 قمرى براى برخى از بزرگان شيعه هند فرستاده بودند و ايشان را به مشاركت در طرح بازسازى كانال ترغيب نموده بود. «سيد حسين سيددلدار على هندى» مبلغ صدوپنجاه هزار روپيه فرستاد. او براى ساخت حرم مسلم بن عقيل پانزده هزار روپيه و براى طلاكارى ايوان حرم حضرت اباالفضل (ع) سى هزار روپيه فرستاد.
هندىها موقوفات بسيارى به نجف مىفرستادند؛ تا جايى كه طرحها و بناهاى مهمى با همين موقوفات ساخته مىشد. گاهى انگليسىهاى حاكم عراق بر اين اموال چنگ مىانداختند و در آن تصرف مىكردند. ايرانىهاى مقيم عتبات بارها نسبت به اين تجاوزها و خيانتها هشدار داده بودند و به همين دليل تحت فشار انگليسىها و حتى در معرض تبعيد و نفى بلد بودند؛ بهويژه همزمان با ضعف دولت وقت ايران، انگليسىها بىواهمه ايرانىها را مورد آزار و اذيت قرار مىدادند. 1
زيارت
بسيارى از بزرگان هند، به زيارت مرقد مطهر اميرمؤمنان على (ع) مىآمدند. «ميرفيض محمدخان هندى» پير سالخوردهاى بود كه در سال 1326 قمرى همراه با تعداد فراوانى از وزرا و فرماندهان سپاه، براى زيارت به نجف آمدند و در خانه «سيدعلى آل كوفه» اقامت كردند. وى هداياى فراوانى براى خدمه حرم با خود به همراه آورد.
هجرت
مردم نجف در سال 1918 ميلادى انقلاب مسلحانهاى را به رهبرى « آيةالله