66قبر آن حضرت در زمان حيات نصيب آنان نشده، پس از مرگ در كنار آن حضرت قرار گيرند؛ تا جايى كه بسيارى وصيت مىكنند پس از مرگ، بدن آنان را براى دفن به آن قبرستان ببرند. در روايات ائمه (عليهم السلام) نيز به شرافت اين قبرستان اشاره شده است؛ از جمله:
الف. امام صادق (عليه السلام) فرمود: همانا طرف راست كوفه، باغى از باغهاى بهشت است. علامه مجلسى مىگويد: منظور از طرف دست راست كوفه، قبر امام على (عليه السلام) است. 1
ب. خلف بن حمّاد از امام صادق (عليه السلام) نقل مىكند كه فرمود:
«بظهر الكوفة قبر ما يلوذ به ذو عاهة إلاّ شفاه الله» ؛ 2در بيرون و پشت كوفه (نجف) قبرى وجود دارد كه هيچ دردمندى به آن پناه نمىبرد، مگر آنكه خداوند او را شفا مىدهد.
ج. از امام صادق (عليه السلام) نقل شده كه فرمود: «
إنّ الله عرض ولايتنا علي اهل الأمصار فلم يقبلها إلاّ اهل الكوفة و إنّ الى جانبها قبراً لايأتيه مكروب فيصّلى عنده اربع ركعات الارجعه الله مسروراً بقضاء حاجته» ؛ 3خداوند ولايت ما را به اهل همهْ شهرها عرضه كرد؛ سپس آنها به جز اهل كوفه نپذيرفتند، و در كنار كوفه قبرى است كه هيچ دردمندى نزدش حاضر نمىشود و چهار ركعت نماز نمىخواند، مگر اينكه خداوند او را با بر آوردن حاجتش خشنود مىگرداند.
2. واقع شدن در نجف اشرف: اين ويژگى داراى فضايل بىشمارى است كه به بعضى از آنها اشاره مىشود:
الف. اميرالمؤمنين (عليه السلام) فرمود:
«اوّل بقعة عُبدالله عليها ظهر الكوفة لمّا أمر الله الملائكة أن يسجدوا لآدم سجدوا على ظهر الكوفة» ؛ 4نخستين مكانى كه خداوند در آنجا پرستش شد، پشت كوفه (نجف) است؛ هنگامى كه خداوند به فرشتگان فرمان داد تا براى آدم سجده كنند و فرشتگان در نجف سجده كردند.
ب. امام صادق (عليه السلام) فرمود:
«الغريّ قطعة من الجبل الذي كلّم الله عليه موسى تكليما و قدّس الله عليه تقديساً، و اتّحذالله عليه ابراهيم خليلاً، و محمداً صلى الله حبيباً و جعله للنبيين مسكناً» 5؛ غرى (نجف) قطعهاى از كوهى است كه خداوند در آنجا با موسى (عليه السلام) سخن گفت و نقطهاى است كه خداوند حضرت عيسى را در آنجا تقديس كرد و حضرت ابراهيم (عليه السلام) را در بالاى آن به دوستى و حضرت محمد¦ را به حبيب بودن خود برگزيد و آنجا را محل سكونت پيامبران قرار داد.
ج. در روايات صحيحه اهل بيت (عليهم السلام) وارد شده كه نجف سرزمين نيكان