155مجلدات كتاب حاضر درباره سادات علوى نجف بود. او اميدها داشت كه دستاورد سالها پژوهش و كاوش علمى او در اختيار خوانندگان قرار گيرد و يكى از كمبودهاى علمى، كتابخانههاى دنياى اسلام را جبران كند.
مؤلف گرانقدر اين اثر در آخرين ساعات روز چهارشنبه مصادف با 28 ربيعالثانى 1377 قمرى دچار سكتهاى دردناك شد و سرانجام در شب سوّم جمادىالاولى 1377 قمرى، روح پاكش از اين زندگى تلخ به عالم بالا پر كشيد و پيكر مطهرش بر دوش طبقات گوناگون مردم عزادار نجف تشييع شد و پس از تجديد عهد با مرقد مطهر اميرالمؤمنين (عليه السلام) روز دوشنبه نزديك باب الفرج مدفون گرديد؛ «طوبى له و حسن مآب» .
علامه محمدحسين كاشف الغطاء& در مقدمهاى كه بر اين اثر نگاشته، از نويسنده كتاب و تلاش وى در روزگار جوانى چنين تجليل مىكند:
اين فاضل عزيز و نجيب بايد بداند كه كتاب وى گرچه گاهى كمبود عكس و تصوير و احياناً مسامحه در تعبير دارد، اما از كتب جاودانه و آثار ارزشمندى است كه پا به پاى روزگاران پيش مىرود. پس درود الهى بر او باد و خدايش زنده بدارد و بر امثال او از تلاشگران بانشاط بيفزايد و ما را در اينگونه خدمات بزرگ موفق بدارد. 1
اين كتاب بر پايهْ نظام الفبايى خاندانها مرتب شده و در ذيل عنوان هر خاندان، بر اساس نام كوچك شخصيتهاى برگزيده، منظم گرديده است. مثلاً عنوان «آل طميش» اولين خاندان در جلد دوّم و «شيخ يونس نجفى» آخرين شخصيت است كه زندگينامه وى در جلد سوّم اين اثر آمده است.
فهرست جامع خاندانهاى نجفى مطرح شده