36بيتالله الحرام به اين فريضۀ بسيار مهم بيشتر باشد و ظرفيتهاى مهمّى كه اين واجب الهى براى خودسازى دارد، بيشتر شناخته شود، بهتر مىشود از اين ظرفيّتها استفاده كرد.
نكته دوم «تلاش براى اجتناب از آفات حج» است؛ شناخت امورى كه موجب مىشود تا آثار حج از ميان برود، بسيار مهمّ است.
نكته سوّم «تلاش براى كمال حج» است كه چه كنيم از نورانيت بيشترى در حج برخوردار شويم، اين سه نكته به نظر من بسيار مهمّ است و بايد همگان از آن آگاه شوند تا بتوانند از بركات و معنويات حج بهرهمند گردند.
: اخيراً جنابعالى ديدار و جلسهاى براى هنرمندان و مجريان و تهيّهكنندگان صدا و سيما داشتيد، فعاليتهاى صدا و سيما را در سالهاى اخير چگونه ارزيابى مىكنيد و چه رهنمودهايى براى آنان داريد؟
آقاى رىشهرى:اولاً به اين نكته اشاره كنم كه صدا و سيما در سالهاى اخير بسيار خوب عمل كرده و سرمايهگذارى بسيارى مىكند تا مردم از فضاى نورانى حج بهرهمند شوند كه قابل قدردانى است، ليكن براى اينكه از ظرفيتهاى فراوان فرهنگى حج بيشتر استفاده شود، بايد به نكاتى اهميت دهد. در آن جلسه نكاتى را گفتم كه در اينجا نيز به برخى از آنها اشاره مىكنم:
- مركز پژوهشهاى صدا و سيما، با همكارى معاونت آموزش و پژوهش بعثۀ مقام معظم رهبرى، ظرفيتهاى حج را شناسايى و مشخص كنند.
- شناسايى و بهكارگيرى بهترينها براى برنامهريزى و بهرهگيرى از هنر، براى انتقال فرهنگ حج به مردم و جامعه.
- مقابله با آفات بهرهگيرى از عمره و حج. هماكنون عدهاى هستند كه مىخواهند از عمره و حج به عنوان يك تشكيلات درآمدزا استفاده كنند و مهمترين جايى كه مىتواند با اين فكر مبارزه كند، صداوسيماست.
- ناهنجاريهايى را كه در حج و عمره اتفاق مىافتد به تصوير كشيدن و براى اصلاح