52
فرهنگ زيارت: تعداد كتاب هاى منتشره شده شما؟
آل طعمه: تاكنون 54 كتاب از من چاپ شده و در كلّ، من يكصد كتاب نوشتهام و 47 كتاب هنوز چاپ نشده است. به همين سبب به من دكتراى افتخارى از «دانشگاه حضاره الاسلاميه» لبنان داده شد.
فرهنگ زيارت: اين دكترا چه زمانى به شما داده شد؟
آل طعمه: هفت ماه قبل در بيروت. به من گفتند ما در بيروت استادى نداريم كه صد كتاب نوشته باشد؛ البته چند ماه ديگر من از كتاب خود در بيروت دفاع خواهم كرد.
فرهنگ زيارت: از ميان كتابهاىتان، كتابى درباره حرم امام حسين (ع) داريد؟
آل طعمه: بله، كتابى به نام «تاريخ مرقد الحسين و العباس» كه به فارسى هم ترجمه شده است.
فرهنگ زيارت: از اساتيد مهمتان غير از مشايخ اجازه چه كسانى هستند؟
آل طعمه: «شيخ محمد حسين بيعانى» كه متولى «مدرسه دينى مجاهد» در بينالحرمين بود. من درس نحو را نزد ايشان در صحن امام حسين (ع) خواندم و پسرعمويم سيد عبدالحسين كليددار كه درس تاريخ اسلام را نزد ايشان خواندم و از اولين كسانى بود كه درباره تاريخ كربلا كتاب نوشت.
فرهنگ زيارت: الآن به نگارش چه كتابى مشغول هستيد؟
آل طعمه: كتابى است به نام «محاسن المجالس فى كربلا» كه همراه با تصوير است.
فرهنگ زيارت: از دوره بعثىها بگوييد؟
آل طعمه: شيخ محمد مهاجر به من گفت: تعجب مىكنم كه شما زنده هستيد. آنقدر به من مىگفتند كه بعثى بشو، ولى من به خودم مىگفتم چهطور بعثى بشوم، درحالى كه از خاندان ما بيست و شش نفر را به شهادت رساندهاند؟ ! پسرعمويم را در اسيد انداختند؛ بهطورى كه فقط موهايش باقى ماند و ناخنهايش؛ به اين جرم كه به همراه گروهى از كربلايىها به نجف رفته و در مقابل شهيد «باقر صدر» صحبت كرده است.
فرهنگ زيارت: بعثىها به شما چه مىگفتند؟
آل طعمه: به من مىگفتند اگر بعثى بشوى، اجازه مىدهيم هر روز در تلويزيون و راديو اشعارت را بخوانى؛ خانه و زندگىات را تأمين مىكنيم؛ ولى من قبول نكردم و مىگفتم چهطور مىتوانم در خط امام حسين (ع) باشم و با شما همكارى كنم؟ !
فرهنگ زيارت: درباره محو آثار امام حسين (ع) توسط صدّام بگوييد.
آل طعمه: كتابى دارم به نام «انقلاب شعبانيه» كه به تمام اين حوادث و وقايع مىپردازد. در زمان صدام، عشاير كربلا و خانوادههاى معروف آن، شهداى بسيارى تقديم كردند. در اين كتاب كه هنوز چاپ نشده و به وقايع شعبان سال 1411 هجرى، معادل 1991 ميلادى مىپردازد، گفتهام كه خانوادههاى كربلايى شهداى زيادى تقديم كردند و بعثىها مدرسههاى دينى فراوانى را تخريب كردند كه تعداد اين مدارس به بيش از 30 واحد مىرسد. اين مدارس كاملاً خراب شد و بسيارى از مساجد و مكانهاى تاريخى و باستانى نيز تخريب شد. آمارى از تعداد مساجدى كه تخريب شد و تعداد قربانىها و حسينيههاى تخريب شده نزد مدير اوقاف هست.
فرهنگ زيارت: چند نفر در اين قيام كشته شدند؟
آل طعمه: من آمار دقيق ندارم. در اين كتاب از بعضى خانوادههايى كه شهيد دادهاند، نام بردهام. از خانواده آل طعمه بيست و شش نفر هستند كه بيشترشان جوان بودند و ما براى آنها مجالس ختم گرفتيم.
فرهنگ زيارت: هتك حرمت به حرم امام حسين (ع) چگونه بود؟
آل طعمه: در ابتداى تسلّطشان بر شهر كربلا، «حسين كامل» اعلام كرد كه لازم است اهالى شهر از كربلا خارج شوند؛ آنهم به اين دليل كه مىخواهيم شهر را بزنيم. حسين كامل، داماد كوچك صدّام بود. بعثىها وارد شهر شدند و شروع به تخريب كردند؛ مخصوصا بعضى از قسمتهاى حرم امام حسين (ع) و اباالفضل العباس (ع) را؛ مثل رواق ابراهيم مجاب كه آثار آن هم هست. آثار خون و تخريب ديوار؛ حتى گنبد را هم زدند كه الحمدلله همگى تعمير شده است.