117به يكديگر متصل خواهد كرد. اين مونوريل دو ترمينال بزرگ اتوبوسرانى را نيز به يكديگر متصل خواهد كرد. اين طرح در مرحله دوم، تا فرودگاه جديد نجف امتداد خواهد يافت.
تأسيسات زيربنايى عراق به علت دهها سال جنگ و تحريمهاى بينالمللى و كمبود سرمايهگذارى بسيار آسيب ديده است. دولت عراق براى ترميم جادهها و خطوط راهآهن و بندرگاهها و نيروگاههاى برق و ساير تأسيسات زيربنايى تلاش مىكند، ولى حملات مكرر شورشيان مانع اين فعاليتهاست. دولت عراق به رياست نورى المالكى 11 توافقنامه با شركتهاى نفتى جهان براى بهرهبردارى از ذخاير عظيم نفت اين كشور امضا كرده است. كارشناسان اقتصادى مىگويند دولت عراق اگر خواستار تقويت اقتصاد خود و كاهش بيكارى است، بايد بخشهاى غيرنفتى را توسعه دهد.
اعلام تشكيل فراكسيون عتبات عاليات مجلس شوراى اسلامى
به گزارش خبرنگار پارلمانى خبرگزارى «فارس» فراكسيون عتبات عاليات مجلس شوراى اسلامى به رياست آقاى محمدرضا آشتيانى با صدور پيامى اعلام موجوديت كرد. متن اين پيام به شرح ذيل است:
اهميت عراق به لحاظ وجود معصومين و عتبات عاليات، بر احدى پوشيده نيست. در كنار ملت بزرگ ايران، نمايندگان مجلس تصميم گرفتند براى تعميق تعاملات فرهنگى، سياسى و اجتماعى مردم ايران و عراق و استفاده از ظرفيتهاى مردمى و حكومتى در بازسازى عتبات عاليات و بقاع متبركه ائمه اطهار و كمك به مديريت ميدانى فعال در عراق، فراكسيونى تحت عنوان «فراكسيون عتبات عاليات» را تشكيل دهند. مجلس به عنوان نماينده مردم شريف ايران، ظرفيتى است كه مىتواند در كمك به بازسازى عتبات و به عنوان حلقه واصل نهادهاى مردمى و حكومتى تلاشهاى مؤثرى داشته باشد. اميدواريم كليه آحاد مردم بزرگوار، نمايندگان محترم مجلس، دولت محترم، علماى بلاد، مراجع تقليد و كليه دلسوزانى كه دغدغه بازسازى عتبات عاليات و توسعه مطالعه فرهنگى ملتهاى مسلمان را دارند، ما را از ارشادات خود محروم نسازند.
ميراث حضور آمريكا در عراق، به روايت روزنامه آمريكايى
با خروج نخستين گروه نظاميان آمريكايى از عراق، روزنامه آمريكايى «كريستين ساينس مانيتور» به بررسى ميراث آمريكا براى عراقىها و دستاورهاى ايالات متحده از حضور اشغالگرانه در عراق پرداخت.
به گزارش «تابناك» ، اين گزارش تحليلى با اتكا به اعداد و ارقام رسمى منتشر شده در مؤسسات بينالمللى، نهادهاى آمريكايى و دولت عراق تهيه شده و حكايت از نتايج نگران كننده ناشى از اين حضور دارد.
بنابراين گزارش، عراق در سالهاى پس از اشغال - تا پايان سال 2010 - معادل 750 ميليارد دلار درآمد نفتى خواهد داشت كه از اين رقم، 53 ميليارد دلار براى امور آموزش و بهداشت، 142 ميليارد دلار براى امور نظامى و آموزش نظاميان، 25 ميليارد دلار هزينه آموزش پليس و 51 ميليارد دلار را آمريكا براى تأمين هزينههاى حضور خود در عراق برداشت كرده است.
در اين گزارش آمده است: در دوران اشغال عراق، آمريكايىها 4415 كشته (تا 15 اوت 2010) ، انگليس 179 كشته و ديگر كشورهاى همپيمان 139 كشته را ثبت كردهاند. در ميان ايالتهاى آمريكا كاليفرنيا با 466 كشته و تگزاس و پنسيلوانيا به ترتيب با 413 و 195 كشته مقام نخست تا سوم را در ميان ايالت هاى آمريكا از آن خود كرده اند.
اين روزنامه آمريكايى در ادامه با انتشار ارقام زير، تلاش كرده است تا بدون تحليل و پيشداورى، زيان مشترك مردم آمريكا و عراق را از جنگى بىفرجام نشان دهد:
- شمار مجروحان آمريكايى: 31822 نفر
- شمار كشته شدگان ارتش عراق از زمان حضور آمريكا تا پس از پايان جنگ: 9537 نفر
- شمار شهروندان كشته شده عراقى: بين 97000 تا 106000 نفر.
كريستين ساينس مانيتور در پايان مىنويسد: اكنون 20 درصد مردم عراق كاملاً از بهداشت محرومند؛ 55 درصد از آنها آب آشاميدنى بهداشتى ندارند؛ 50 درصد مردم اين كشور در مناطق شهرى فقط 12 ساعت در روز از انرژى برق برخوردارند و 30 درصد مردم تنها با دريافت جيرههاى دولتى مىتوانند به زندگى خود ادامه دهند.
آخرين وضعيت ساخت ضريح جديد حرم امام حسين (ع)
به گزارش خبرگزارى فارس از تبريز، حجتالاسلام والمسلمين محمد تكيهاى آخرين وضعيت ساخت ضريح جديد حرم امام حسين (ع) را تشريح كرد.
مسئول ساخت ضريح جديد حرم حضرت اباعبدالله الحسين (ع) اظهار داشت: 70 درصد از عمليات اجرايى به پايان رسيده و در حال حاضر مراحل مونتاژ و زرگرى اين حرم مطهر در حال انجام است.
وى يادآور شد: در ضريح فعلى اسامى پنج تن آل عبا و 14 معصوم (ع) ثبت نشده و سادهترين ضريح در عتبات مقدسه، ضريح حضرت اباعبدالله الحسين (ع) است؛ اما در طرح جديد ضريح، اين امر پيشبينى شده است.