27مىدهند كه اين رقم در ساير كشورهاى جهان 4/5 درصد است.
در كنار مسائل و مشكلات داخلى كشورهاى اسلامى، رقابت و برترىجويى قدرتهاى جهان در مناطق استراتژيكى همچون خاورميانه و خليج فارس نيز مشكلات و گرفتارىهاى زيادى را براى كشورهاى منطقه ايجاد كرده است؛ اشغال نظامى افغانستان و عراق را مىتوان از اين دست برشمرد كه نتايج ناگوارى براى منطقه دربر داشته است.
به علاوه، فشار كشورهاى غربى و تحريمهاى اقتصادى و مالى نيز يكى ديگر از مشكلاتى است كه بخشى از مسلمانان با آن مواجه مىباشند. طبق آمار كميسارياى عالى حمايت از پناهندگان ملل متحد، بالغ بر سيصد ميليون نفر مسلمان تحت شرايط بسيار سخت اقتصادى با حمايت سازمان ملل متحد زندگى مىكنند كه اين وضعيت مرگ هزاران نفر بىگناه را باعث مىشود و تأثير ويرانگرى بر وضعيت سياسى، اقتصادى و اجتماعى جوامع كشورهاى درگير دارد. به علاوه مسلمانان بىپناه و آواره از هر گروهى در جهان بيشتر هستند.
چالشهاى اقتصادى جهانى، شايد بزرگترين چالش پيشروى مسلمانان، در وضعيت جهانى شدن باشد. فقدان ساختارهاى صنعتى و تجارى قدرتمند، كشورهاى اسلامى را در روند رقابت جهانى براى كسب بازارهاى بيشتر دچار مشكل ساخته است. به همين دليل، كشورهاى اسلامى از يك سو نيازمند اتخاذ سياستهاى اقتصادى موثر و منطقى به منظور افزايش قدرت رقابتپذيرى در سطح داخلى هستند و از سوى ديگر بايد ساز و كارهاى همكارى را در ميان خود تقويت نمايند.