19به اتفاق اماميه هم چنان به علاج احاديث در اين زمينه پرداختند و به تحريفناپذيرى قرآن گواهى دادند كه به زودى با اسامى بسيارى از آنان آشنا خواهيد شد،تنها كتاب فصل الخطاب محدث نورى(م1320/ ه ق)چالشى ديگر در اين بستر تاريخى به شمار مىآيد.
پس از تأليف كتاب فصل الخطاب دانشمندان اماميه به اين مسئله توجه افزونترى نشان دادند و دهها كتاب مستقل در زمينهى سلامت قرآن از تحريف به رشتهى تحرير در آوردند كه فهرستى از اين كتابها را به زودى در بخش دوم خواهيد ديد.
پس از قرآن،كهنترين سند تاريخى كه هماكنون در دسترس ماست و با بيان اوصاف و ويژگىهاى قرآن بر سلامت اين كتاب گواهى مىدهد،فرازهايى از دعاهاى زبور آل محمد،صحيفهى سجاديه است. 1در احاديث پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله افزون بر احاديث زيادى كه دربارهى فضايل قرآن در منابع فريقين نقل شده، 2احاديث عرض اخبار بر كتاب خدا، 3پناه بردن به قرآن در هنگام هجوم شبههها و فتنهها 4و حديث ثقلين(كه به صورت متواتر در منابع فريقين آمده است) 5نيز پيشينهى بحث را با قدمت نزول قرآن همگام مىسازد؛چون اين اوصاف براى قرآن با تحريف و تبديل در الفاظ آن سر سازش ندارد.
پس از آيات و احاديث نبوى،خطبهى فدكيهى زهراى مرضيه عليها السّلام كه بخش قابل توجهى از آن به بيان ويژگىهاى قرآن پرداخته 6و سپس خطبهها و نامههاى امام على عليه السّلام