252شيخ رحمه الله نگفته است كه خاندان زراره مسيحى بوده است و آموختن پدرش قرآن را و اينكه سرورش از او خواسته تا به تبار او در آيد، خود دليل آن است كه وى مسلمان بوده، و معلوم نيست كه مادر زراره مسيحى بوده باشد. آرى، نياى او ترسايى مسيحى در سرزمين شام بوده، ولى اين بدان مفهوم نيست كه خانوادهاى كه زراره در آن رشد كرده نيز مسيحى بوده باشد.
بدون ترديد اين نكته به زراره پس از اسلام آوردن پدرش و رشد او در دامان اسلام زيانى وارد نمىكند، زيرا اسلام آنچه را پيش از خود بوده مىزدايد. بيشتر صحابۀ پيامبر صلى الله عليه و آله - از جمله ابوبكر، عمر و عثمان - هم به روزگار جاهلى بتپرست بودهاند و برخى يهودى و نصارا بودهاند؛ با اين حال اهل سنّت، به عدالت آنها حكم مىكنند و اسلامشان را نيكو مىدانند، بلكه معتقدند ايشان امينان خدا در حلال و حرام اويند و اين را انكار نشدنى مىدانند.
اگر نويسنده پذيرش روايت زراره را - با آنكه ثابت نشده او و پدرش مسيحى بودهاند، اگر چه نيايش ترسا بوده - گران مىشمرد، پس چرا پذيرش روايات عبداللّٰه بن سلام و تميم دارى و وهب بن منبّه و كعب الاحبار و ديگرانى را گران نمىشمرد كه در اصل يهودى بودهاند؟
اگر خاندانِ مسيحى زراره از او مىكاهد، چرا خاندان ابوحنيفه كه آنها نيز مسيحى بودهاند از بهاى ابوحنيفه نمىكاهند. خطيب بغدادى در تاريخ بغداد به نقل از محبوب بن موسىٰ آورده كه گفته است: از ابن اسباط شنيدم كه مىگويد: ابوحنيفه از پدرى مسيحى زاده شد.
و به نقل از ساجى آمده كه گفته است: از محمّد بن معاويه زيادى