32دليل ارتكاب به چنين تملقگوييهاى خلاف واقع چه بوده است؟
جهت اثبات اين مسأله كه مشايخ شيخيه... شيوۀ شيخ را دنبالهروى و تقليد كردند، به ذكر نمونههايى از چنين تقليدى مصلحتى، توسط «حاج محمدكريمخان» سوم رئيس سلسلۀ شيخيۀ كرمان بسنده مىكنيم:
1 - وى در رسالۀ «ناصريه»، صفحۀ 297، مندرج در كتاب «مجمعالرسائل فارسى»، چاپ اول، مدرسۀ ابراهيميۀ كرمان، مىنويسد:
«... چون در زمان سعادت قران دولت جاويد مدت اعلىحضرت ظلاللّٰه، پادشاه دينپناه؛ اعنى سلطان عدالتگستر و خاقان عطوفت سير، حامى حوزۀ اسلام و مسلمين، مشيّد اركان ملت و دين، مؤسس بنيان مذهب و آئين، جامع هردو رياست يعنى سيف و قلم و مالك هردو سياست يعنى علم و عَلَم، عزت بخشاى اهل ايمان و وفاق و ذلت قراى اهل طغيان ونفاق، كشتزار آمال مؤالف رابارندۀسحاب گهرريز و روان بدسكال مخالف را سوزندۀ شهاب شررخيز، معدن فضل و كرم و منبع حزم و هِمَم، دادگر شهريار باعدل و داد و كرمگستر كامكار عطوفتنهاد، السلطان بن السلطان بن السلطان والخاقان بن الخاقان بن الخاقان، ابوالفتح والنصر والظفر ناصرالدين شاه غازى، رفع اللّٰه الولاية سلطنته و شيّداللّٰه بنيان مملكته، و نصراللّٰه أعوانه فيالدين والإيمان، و خذل من عاداه من أهل الشرك والطغيان، و أمضى سيفه على هامات المنافقين، و أيّد به الملة والدين بحق محمد و آلهالطاهرين، عليهم صلوات المصلّين. از غايت رأفت و عطوفت كه منظور نظر والا همت ايشان بود تا هرگروهى از خرد و بزرگ آن نهال عنايت را در ظل عطوفت آسوده و هر قومى از وضيع و شريف آن كهف كفايت را در كنف رأفت و رحمت غنوده باشند...».
2 - حاج محمدكريم خان، در زمانى كه «انگليسىها» به بندر بوشهر كشتى جنگى آورده، قشون پياده مىكردند، به دستور ناصرالدين شاه قاجار، رسالهاى در جهاد با اعداى مسلمين تأليف و تصنيف كرد كه آن را «ناصريه» نام نهاد. 1 حاج محمدكريمخان در اين رساله بهخاطر اظهار تملق، از قدرت سياسى و نظامى حكومت ناصرالدين شاه در مقابل