22مسأله 96 مقدار واجب لبّيك يك بار است ولى مستحب است هر چه مىتواند آن را تكرار كند.
مسأله 97 واجب است شخص مقدار واجب تلبيه را صحيح و بى غلط تلفظ كند. و اگر شخص با آن كه مىتواند آن را بطور صحيح ياد بگيرد و يا كسى به او در وقت گفتن تلقين كند، آن را اشتباه بگويد كافى نيست. ولى اگر نتواند ياد بگيرد هر چند بر اثر تنگى وقت باشد و نتواند آن را با تلقين نيز صحيح ادا كند، به هر نحو كه مىتواند بگويد. و احتياط آن است كه ترجمهاش را هم بگويد، و بهتر آن است كه علاوه بر آن نايب هم بگيرد.
مسأله 98 هر گاه كسى عمداً تلبيه را نگويد، حكم كسى را دارد كه عمداً احرام بستن از ميقات را ترك كرده باشد، بنا بر اين بر چنين شخصى واجب است به ميقات برگردد تا از آنجا محرم شود. و اگر بر اثر تنگى وقت يا عذر ديگر نمىتواند به ميقات برگردد و ميقات ديگرى هم در پيش رو ندارد عمل او باطل است. و اگر حج بر او مستقر شده و يا مستطيع است بايد در سال بعد حج را به جا آورد. و اما اگر لبيك گفتن را فراموش كرد و بعد از پايان مناسك حج يا پس از وقوفين يادش آمد و يا در مكانى متوجه شد كه ديگر نمىتواند حج را جبران كند و دوباره به جا آورد، حج او صحيح است. و ظاهر اين است كه جاهل نيز در اين حكم ملحق به ناسى است و احتياط مستحب آن است كه در صورت جهل و نسيان حج را در سال بعد اعاده كند.
مسأله 99 هر گاه كسى تلبيه را بطور صحيح نگويد و عذرى نيز نداشته باشد، حكم كسى را دارد كه عمداً تلبيه را ترك كرده باشد.
مسأله 100 كسى كه براى عمره تمتع محرم شده، واجب است هنگام مشاهده خانههاى مكه مكرمه از لبيك گفتن خوددارى كند. و كسى كه براى حج احرام بسته واجب است از ظهر روز عرفه لبيك گفتن را ترك كند.
مسأله 101 احرام در حج تمتع و عمره تمتع و حج افراد و عمره مفرده فقط با لبيك گفتن محقق مىشود ولى احرام در حج قِران هم با لبيك گفتن محقق مىشود و هم با اشعار و تقليد. اشعار مخصوص شتر است ولى تقليد در همۀ قربانىها جارى است.
مسأله 102 اشعار عبارت است از اين كه كوهان شتر مجروح و به خون آغشته گردد تا معلوم باشد كه قربانى است. و تقليد عبارت است از اين كه حاجى نعلين يا نخى را به گردن حيوان آويزان كند تا معلوم باشد كه آن حيوان قربانى است.
3 پوشيدن دو جامۀ احرام
كه يكى «لنگ» است كه بايد به كمر بسته شود و ديگرى «رداء» است كه به دوش انداخته مىشود. اين دو جامه بايد