270مسجد و زيارتگاه مورد نظر، با قالبهاى سنگ بازالت ساخته شده است. اين مسجد از چند بخش، شامل شبستان، مقبره و چند زاويه تشكيل شده است. شبستان مسجد مستطيل شكل و به طول 30 متر، در جهت شرقى - غربى، و عرض 20 متر است. اين شبستان داراى سه ورودى در ضلع شمالى است و فضاى داخلى، به واسطه دو رديف از طاقها و ستونهاى سنگى، به سه رواق موازى تقسيم شده است. در هر رديف، پنج طاق وجود دارد كه بر چهار ستون استوار شده است. در ديوار جنوبى مسجد، تعدادى پنجره سنگى قديمى مزيّن به شكلهاى هندسى به چشم مىخورد كه اطراف آن، كتيبههايى از آيات قرآن كريم به خط كوفى وجود دارد. در گذشته، ميان سقف آن گنبدى وجود داشته است. 1 مناره مرتفع مربعى نيز در زاويه شمال غربى آن وجود دارد. (تصوير 144)
مقبره شامل اتاق مربع وسيعى است كه در ضلع غربى شبستان قرار دارد. ورودى مقبره در ضلع شمالى آن است و داراى سردر مرتفعى است. روى اين سردر، سنگى وجود دارد كه درون آن كتيبهاى به خط كوفى در دو سطر حك شده است. اين كتيبه بيانگر بناى زيارتگاه به دست امير خلف بن ملاعب در سال 481ه .ق، و متن آن چنين است:
1. بسم الله الرحمن الرحيم عمل هذا المشهد المباركة العابد الاجل ابوالحسن بن حرمل
2. صانعه الامير الاجل سيفالدولة خلف بن ملاعب ادام الله علوه سنة احدى وثمانين واربعمائة
بالاى اين كتيبه، سنگهايى حاوى نقوشى شبيه ستاره است كه برخى از آنها ميان هلالهايى قرار گرفته است. گنبد مرتفعى بر مقبره وجود دارد كه داراى گردن دوازده ضلعى است و ميان هر ضلع آن، پنجرهاى كوچك قرار دارد. منطقه انتقالى گنبد از داخل، حاوى مقرنسهايى به شيوه معمارى دوره فاطمى است. در ضلع جنوبى مقبره،