134كنگاور، صحنه، بيستون، كرمانشاه، ماهيدشت، هارون آباد، كرند و سر پل ذهاب، قدم به قصر شيرين مىگذارد و چهارم صفر قمرى پس از صرف شام، خاك مملكت خود را وداع كرده و به طرف عراق عرب رهسپار شده، وارد خانقين مىشود. وى در وصف اين شهر مىنويسد:
خانقين از بلاد معموره و سرحد مملكت ايران و خاك عثمانى است و رود خانهاى از وسط شهر مىگذرد كه آن را به دو قسمت مىنمايد و پل محكمى بر روى آن بسته اند. امروز پانزدهم صفر به قزل رباط مىرويم كه از قصبات معتبره عثمانىهاست و مهر على بيك، نايب كار پردازى ايران در آنجاست. شانزدهم صفر، وارد شهر مىشويم. منزل بعدى اين سياح، يعقوبيه يا بعقوبه است كه در بامداد 17 صفر در كاروانسراى آن فرود آمد و در وصف اين ديار مىنويسد:
ميانۀ شهر و جادۀ بغداد، رودخانهاى فاصله است و پلى بر آن بستهاند و از قوافل در موقع عبور، حق عبور دريافت مىنمايند. از يعقوبيه تا بغداد، دليجان آمد و شد مىنمايد كه يك نوع گارى است و در آن دوازده مسافر جاى دهند كه كرايه هر نفر، نصف مجيدى است. دليجان را اهل بعقوبيه، عربانه گويند.
وى با اجارۀ يك عربانه بعد از دو ساعت وارد بغداد شد و با عبور از پل اين شهر، خود را به كاظمين رسانيد و در خانۀ سيد على زوايد، فرود آمد. خاندان زوايد از خادمان قديمى بارگاه امام كاظم (ع) مىباشند. او مىنويسد:
پس از صرف نهار، حمامى كرده، به آستان بوسى حضرت موسى بن جعفر و امام جواد (عليهما السلام) نايل آمديم. سيد على زوايد، براى زيارت اربعين، به كربلا رفته اند. شام را مهمان خانواده و شيخ سلمان بوديم. امروز محمد كريم خان، نايب كارپردازى دولت ايران و آقا محمد هشام، تاجر شيرازى به ديدن آمدند. امروز نوزدهم صفر، به زيارت حرم مطهر مشرف شده و يازده قافله براى مسافرت به كربلاى معلى از همان همكارى كه ما را از تهران به بغداد رسانيده بود، به زيارت حرم مطهر نايل آمده، چون سيد على زوايد حاضر نبودند، منزل را به خانه اولاد شيخ سليمان انتقال داديم و يك ساعت به غروب مانده، غافله ما حركت نمود.
وى ذيل سه شنبه 23 صفر 1316 قمرى مىنويسد: