26كار و عمليات اصلى كه هدف سازمان است درگير مىباشند. مديران عملياتى را سرپرست يا Supe rrision مىنامند. سرپرستان نزديكترين رده مديريتى به اجرا و عمليات در انجام كارها و فعاليت در دايره كارى بوده و به مدير ميانى گزارش مىدهند.
د) منطقه يا محدوده عملياتى
وظايف افراد شاغل در اين محدوده، اجراى عمليات اصلى در سازمان است، استادان، دبيران و آموزگاران در سيستم آموزش كارشناسان و كارمندان در ادارات، روحانيون و عوامل اجرايى كاروان هاى زيارتى را شامل مىشود.
3- مهارتهاى سهگانه مديران
كارآيى و اثر بخشى عملكرد مديران، مستلزم استفاده از مهارتهاى مديريتى است. مهارت ( Skill) عبارت است از توانايى تبديل دانش به كنش به طورى كه به عملكرد مطلوب منجر شود. لذا ضابطه اصلى مهارت، اقدام و عمل مؤثر در شرايط متغير است رابرت كات ( Roberz. Lkat zr) مهارتهاى مورد نياز مديران را به سه دسته فنى، انسانى، ادراكى طبقه بندى كرده است.
مهارت فنى: ( Technical Skill)
مهارت فنى عبارت است از توانايى مدير در كاربرد دانش تخصصى يا تخصصهاى ويژه است. مهارتهاى تخصصى از راه آموزش رسمى، كارورزى و تجربه به دست مىآيند. ويژگى بارز مهارت فنى آن است كه به بالاترين درجه شايستگى و خبرگى در آن مىتوان دست يافت، زيرا اين نوع مهارت ماهيتاً دقيق، مشخص، داراى ضوابط عينى و قابل اندازهگيرى است. بنابراين كنترل و ارزشيابى آن، هم در مرحله آموزش و هم در مرحله كاربرد آسان است.
سرپرستان به ميزان قابل ملاحظه و بيش از مهارتهاى ديگر به اين مهارت نياز دارند.