32اقامت گزيدند.
پس از چيرهشدن غسانىها بر سليحىها، آنان توانستند با بيزانسىها همسو شوند. سال 502م. پيمانى ميان آنان امضا شد كه به موجب آن، حكومت غسانىها، از سويى حكومت حائل ميان رومىها و جزيرةالعرب و از سوى ديگر، حائل ميان امپراتورى روم و فارس بود.
«حارثبنجبله» نخستين پادشاه غسانىها بود كه سالهاى 528 تا 569م. زمام امور را به دست داشت. آنان توانستند، نفوذ خود را تا بخشهاى گستردهاى از شمال جزيرةالعرب گسترش دهند. حارثبنجبله، در بسيارى از نبردها با بيزانسىها همراهى مىكرد؛ از جمله مىتوان دو نبرد با حكومت مناذره اعراب، طى سالهاى 528 و 544م. را نام برد. در كتيبه حران كه سال 568م. درج شده است، درباره حمله حارث بنجبله به خيبر و ويرانكردن اين شهر اينگونه آمده است: «من شرحبيلبنظلموا هستم. ذا المرطول(كنست)، سال 463 و يك سال پس از ويرانشدن خيبر ساخته شد». تاريخ ذكرشده در اين نقش، بر اساس تقويم بصرى شام است كه معادل 568م. مىشود. (105+463\ 568).
سخن «ابنقتيبه»، در كتاب «المعارف» نيز اين نوشته را تأييد مىكند. او مىگويد: «يكى از پادشاهان غسانى، به ويرانسازى خيبر اقدام كرد». از آنجا كه در اين نقش، تاريخ 568م. ثبت شده است، در واقع غزوه حارث بن جبله، يك سال پيش از ساخت كنست، يعنى 567م. رخ داد. اما در منابع عربى، دلايل حمله پادشاه غسانى به خيبر و ويرانكردن آن نيامده است. احتمال دارد كه اين حمله، براى حمايت از امپراتورى