22برخى زائران با اصرار درخواست مىكردند در خارج از ايستگاه پياده شوند و به اين وسيله راننده را آزرده و عصبى مىكردند.
دعوا و كشمكش و گاه فحاشى و برخوردهاى لفظى بر سر مسائل بسيار پيش پا افتاده نيز رواج داشت. گاه رفتارهاى حريصانه به خاطر غذا عظمت و معنويت حضور در ميهمانى خداوند را تحت الشعاع قرار مىداد.
از ديگر مسائل تأسفبار كه هر روز شاهد آن بودم، اشتغال بيش از حدّ زوار ايرانى به خريدن سوغات همزمان با برگزارى نماز جماعت در مساجد و يا در حرمين شريفين بود.
بدين معنا كه وقتى مسلمانان ساير كشورها با شتاب دسته دسته به سوى حرمين براى نماز مىشتافتند، زائران ايرانى فوج فوج در مسير مخالف حركت مىكردند و به سوى هتل محل استقرار خود رهسپار مىشدند.
حتى فروشندگان در فروشگاههاى بزرگ، هنگام رسيدن وقت نماز با زحمت و با تكرار كلمۀ «نماز - نماز» زائران ايرانى را از فروشگاه خارج مىكردند.
بعضاً در هنگام تلفن زدن، به اشتباه فكر مىكردند كه چون راه دور است بايد فرياد بزنند. اين افراد گاهى مسائل خصوصى خود را با صداى بلند به گوش اطرافيان مىرساندند.
بايد به زائران تذكر داده شود كه از تحقير پيروان و عقايد ساير مذاهب اسلامى بپرهيزند و بدانند كه يكى از فلسفههاى اجتماع عظيم حج ايجاد وحدت و همدلى بين مسلمانان در كنار خانه خداست.
بهتر است به جاى سخنان تفرقهانگيز، مطالب وحدت بخش كه مايه تأليف قلوب و تقريب انديشههاست بيان گردد.
سعى شود به ترجمه و توضيح آيات و مفاهيم قرآن كريم در اوقات فراغت زائران بيشتر عنايت شده و به ويژه بر روى آيات مربوط به حج و مناسك آن تأكيد افزونترى بشود.
در نشستهاى آغازين به زائران اعلام شود كه در پايان سفر حج به چند نفر از افرادى كه از لحاظ اجتماعى الگو باشند، لوح تقدير اعطا خواهد شد.