19مسأله 82 احرام بستن پيش از رسيدن به ميقات صحيح نيست مگر آن كه فرد نذر كند از محلى كه پيش از ميقات است احرام ببندد، مثل اين كه نذر كند كه از مدينه يا شهر خودش محرم شود، كه در اين صورت بايد از همان مكان محرم شود و احرام او صحيح است.
مسأله 83 كسى كه به واسطه فراموشى يا نداشتن مسأله و يا عذر ديگر بدون احرام از ميقات عبور كرد، اگر امكان برگشتن به ميقات را دارد، بايد به آنجا برگردد و از ميقات احرام ببندد چه داخل حرم شده باشد يا نه. و اگر ممكن نيست، در صورتى كه داخل حرم شده باشد، اگر مىتواند بايد از حرم خارج شود و بنا بر احتياط واجب هر مقدارى كه مىتواند به طرف ميقات برگردد و از آنجا محرم شود. و اگر به علت تنگى وقت و مانند آن نمىتواند از حرم خارج شود، بايد داخل حرم از همان جايى كه عذرش برطرف شده است محرم شود.
مسأله 84 تأخير احرام از ميقات از روى اختيار جايز نيست، چه ميقات ديگرى در پيش رو داشته باشد يا خير.
مسأله 85 اگر كسى از احرام بستن در يكى از ميقاتها منع شود، جايز است از ميقات ديگر محرم شود.
مسأله 86 هر گاه كسى از روى علم و عمد احرام بستن از ميقات را ترك كند و به جهت تنگى وقت يا عذر ديگر نتواند به ميقات برگردد و ميقات ديگرى نيز در پيش رو نداشته باشد و در نتيجه وقت براى انجام عمره تنگ شود، عمرۀ او فوت شده و حجاش باطل مىشود. و در صورتى كه حج بر او مستقر شده يا مستطيع باشد، بايد سال ديگر حج به جا آورد.
مسأله 87 جدّه ميقات محسوب نمىشود و محاذى هيچ يك از ميقاتها هم نيست. بنا بر اين احرام بستن از جدّه براى عمرۀ تمتع از روى اختيار صحيح نيست، بلكه واجب است انسان براى محرم شدن به يكى از ميقاتها برود. و در صورتى كه نمىتواند احتياط اين است با نذر از جدّه احرام ببندد.
مسأله 88 هر گاه كسى پس از احرام بستن از ميقات و گذشتن از آن متوجه شود كه احرام او صحيح نبوده، اگر مىتواند به ميقات برگردد، واجب است به ميقات برگردد و از آنجا محرم شود. و اگر بازگشت به ميقات جز با آمدن به مكه برايش ممكن نباشد، بايد براى ورود به مكّه از ادنى الحلّ به نيت عمره مفرده محرم شود و پس از انجام اعمال عمرۀ مفرده به يكى از ميقاتها باز گردد و براى عمره تمتع احرام ببندد.
مسأله 89 خروج از مكه مكرمه بعد از عمرۀ تمتع و قبل از اعمال حج براى كسى كه مطمئن است كه مىتواند براى انجام حج تمتع به مكه برگردد جايز است. هر چند احتياط مستحب آن است كه از مكّه مكرمه خارج نشود مگر براى نياز و كار ضرورى. و در اين صورت بنا بر احتياط بايد ابتدا در مكه براى حج محرم شود و بعد خارج شود. و اگر محرم شدن براى او مشقت داشته باشد، جايز است براى انجام كار خود بدون احرام خارج شود. و افرادى كه قصد عمل به