20اين احتياط را دارند و ناچار هستند يك يا چند مرتبه به مكه وارد و از آن خارج شوند مانند خدمه كاروانها، بايد براى ورود به مكّه مكرمه اول عمره مفرده انجام دهند و عمره تمتع را به تأخير بيندازند تا زمانى كه بتوانند در آن وقت عمره تمتع را قبل از اعمال حج به جا آورند، در اين صورت بايد از ميقات براى عمره تمتع محرم شوند و هنگامى كه از عمرۀ تمتع فارغ شدند از مكّه براى حج محرم شوند.
مسأله 90 ملاك خروج از مكه مكرمه بين عمره تمتع و حج، خروج از شهر كنونى مكۀ مكرمه است. بنا بر اين رفتن به مكانهايى كه در حال حاضر جزو مكّۀ مكرمه است هر چند در گذشته خارج از مكه مكرمه محسوب مىشده، خروج از مكّۀ مكرمه محسوب نمىشود.
مسأله 91 بنا بر احتياط واجب نبايد بعد از انجام عمره تمتع و قبل از حج تمتع عمره مفرده به جا آورد. ولى اگر به جا آورد ضررى به صحت عمره و حج تمتع او نمىزند.
فصل دوم احرام
واجبات احرام
1 نيّت
در نيت چند چيز معتبر است:
الف) قصد انجام اعمال حج يا عمره، بنا بر اين كسى كه مىخواهد براى عمرۀ تمتع محرم شود. بايد از زمان احرام قصد انجام آن را داشته باشد.
مسأله 92 در قصد لازم نيست صورت تفصيلى اعمال و مناسك عمره يا حج در ذهن انسان خطور كند، بلكه خطور صورت اجمالى آن كافى است. بنا بر اين همين اندازه كه قصد انجام واجبات مناسك حج يا عمره را بطور اجمالى داشته باشد و سپس آنها را ياد بگيرد و به تدريج انجام دهد كافى است.
مسأله 93 كسى كه محرم مىشود لازم نيست قصد ترك محرمات را داشته باشد، بلكه قصد انجام بعضى از محرمات هم ضررى به صحت احرام نمىزند، مگر آن كه قصد انجام محرماتى را داشته باشد كه ارتكاب آنها عمره يا حج را باطل مىكند مثل نزديكى با زن در بعضى از موارد كه خواهد آمد. زيرا قصد انجام اين امور با قصد انجام مناسك حج قابل جمع نيست و حتى با قصد احرام منافات دارد.
ب) قصد قربت إلى الله و نيت خالص براى اطاعت خداوند داشته باشد زيرا عمره و حج و همۀ اعمال و مناسك آنها