182است. قسمت بالاى نماى داخلى گنبد، كتيبهاى حاوى سوره فجر و در قاعده گنبد، آياتى از سوره منافقون و تاريخ 1371ه .ق، نقش بسته است.
در فاصله ده مترى از جنوب گنبد و در دو طرف ايوان طلاى حرم مطهر، دو گلدسته بزرگ با پوشش طلا وجود دارد كه ارتفاع هريك از كف صحن، حدود 25 متر و قطر آن نيز چهار متر است. در نوك هريك از اين گلدستهها، ميلهاى نصب شده است و بر فراز آن نيز چراغى براى روشنايى وجود دارد. اين دو گلدسته، در سال 786ه .ق در دوران سلطان اويس جلايرى، بنا نهاده شد و فرزند وى احمد جلايرى، آنها را با كاشىهاى زرد طلايى، آراست. تعداد خشتهاى طلاى بهكار رفته در اين دو گلدسته، در مجموع، 8024 خشت است.
(تصوير شماره 134 و 135)
گنجينه آستان
در حال حاضر، در سالنى واقع در طبقه دوم حجرههاى واقع در نيمه غربى ضلع جنوبى صحن، گنجينه آستان تأسيس شده است كه در آن، بسيارى از اشياى نفيس و ارزشمندى كه شاهان و بزرگان ايران و هند و...، به اين آستان هديه كردهاند، به نمايش گذاشته شده است. اين اشياء، شامل انواع جواهر، قنديلهاى طلا، ظرفهاى طلا و نقره، پارچههاى زربافت و ابريشمى، ترمههاى زيبا، شمشيرها و ابزار جنگى، عتيقهجات و كاشىهاى قديمى و نفيس مىشود. همچنين برخى از قرآنها و نسخههاى خطى نفيس موجود در كتابخانه آستان مقدس، در اين گنجينه ديده مىشود. از جمله مهمترين قرآنهاى خطى موجود در اين گنجينه، قرآنى است بسيار قديمى به خط كوفى كه به امام زينالعابدين(ع) منسوب است. قرآن ديگرى نيز از تاريخ 693ه .ق، به خط ياقوت مستعصمى، خطاط مشهور مسلمان، 1 در اين گنجينه وجود دارد.