25در آن برپا گردد؛ بهشرط آنكه مركزى نيز از آثار عبرتآموز اسلامى كه اميرمؤمنان(ع) در راه انتشار آن مجاهدت نمود، براساس معمارى جديد بنا گردد تا بدين وسيله محلى براى بازديدكنندگان و پژوهشگران از سراسر جهان باشد.
بهصورت اتفاقى، استاد دكتر احمد آقندوز 1، رييس دانشگاه اسلامى «روتردام» 2، يك نسخه از كتاب «آيا صوفيا» را به من داد كه آن را به همراه گروهى از استادان نوشته بود. چاپ آن كتاب، توجه مرا به خود جلب كرد؛ چاپى كه بهنظرم هيچكدام از ديگر كتابهاى مربوط به شاهكارهاى اسلامى، به كيفيت آن نمىرسد. هنگام مشاهده آن، بسيار ناراحت شدم؛ چراكه ما نتوانستهايم كتابى را به اين زيبايى درباره آرامگاه امام على(ع) و هداياى تقديمشده به آن، چاپ كنيم.
سپس با آن استادان درباره برگزارى يك همايش با موضوع ضريح مطهر امام على(ع) و هداياى موجود در آن، گفتوگو كردم. آنان نيز با مشاركت در برگزارى چنين همايشى موافقت نمودند. اين گردهمايى عصر روز شنبه، 2005/9/24م، به مديريت استاد «محمد سعيد طريحى» در سالن دانشگاه اسلامى روتردام برگزار گرديد. «دكتر آقندوز» در همايش، درباره بعضى از اشياى مقدس نگهدارى شده در موزه صحبت كرد. بنده نيز به تاريخچه نجف اشرف، تاريخ بناى ضريح مطهر امام على(ع) و هداياى تقديم شده به آن سخن گفتم.