163در كتاب «تاريخ حركت علمى در كربلا» نوشته شده:
اين مسجد از قديمىترين مساجد كربلا به شمار مىرود) . در ميان آن، مقام رأسالحسين وجود دارد و به همين دليل به اين نام معروف شده است؛ ولى به دليل ساخت خيابان دايرهشكلى در اطراف حرم امام حسين (ع) تخريب شد. 1
مسجد رأسالحسين حياطى نسبتاً بزرگ و نمازخانهاى وسيع و چاه آب و حوض بزرگى داشته است) . كهنسالانى كه اين مسجد را ديدهاند، در توصيف آن مىگويند: مساحت اين مسجد تقريباً 300 متر مربع بود و در وسط بنا ستون بزرگى تعبيه شده بود) . وارد كه مىشديد، ديوار سمت راستتان پنجرهاى رو به بيرون داشت) . سر مقدس امام حسين (ع) شب يازدهم محرم قبل از اينكه كاروان حسينى به سمت كوفه حركت كند، در اين محل پنهان شده بود) . در ديوار سمت صحن نيز محرابى ساخته بودند) .
اين مسجد را هيئتى مذهبى به نام «هيئت امام حسين (ع)» مديريت مىكرد و در ده شب اول محرم هر سال، مجالس عزا برگزار مىكردند و در عاشورا دستهاى بزرگ و باعظمت از مسجد بيرون آمده و به طرف حرم امام حسين (ع) حركت مىكرد. در اين مسجد، نشستهاى دينى و معرفتشناسى نيز برگزار مىشد و در مناسبتهاى دينى مختلف، از سخنرانى بزرگان نيز استفاده مىكردند.
وقتى خيابان مدوّر در اطراف حرم مطهّر در تاريخ 1948 ميلادى (مصادف با 1368 قمرى) ساخته شد، اين مسجد تخريب جزو خيابانى به نام حائر حسينى گشت.