165 - از فاطمه به عنوان ضربالمثل پيامبر صلى الله عليه و آله در خوبىها، فضايل، حق و عدل اسلامى، ياد مىكند و به ذكر نمونههايى در اين باب مىپردازد.
6 - از هجرت مسلمانان به حبشه و جدايى زهرا و رقيّه از پيامبر سخن گفته و در ادامۀ مباحث، از فداكارىهاى ابوطالب در دفاع از پيامبر و آثار آن فداكارىها بحث كرده كه توضيحات مترجم نيز ضميمه است.
7- مطالب خود را از هجرت پيامبر صلى الله عليه و آله و ورود زهرا عليها السلام به مدينۀ طيّبه و فصل نوينى از دعوت آغاز كرده و ادامه مىدهد تا به ازدواج على عليه السلام و زهرا عليها السلام مىرسد و در خلال نوشتهاش از شايستگىهاى بىمانند على عليه السلام براى اين ازدواج مبارك سخن گفته و اين پيوند را به قضاى الهى نسبت داده، و خاطرنشان كرده است كه كسى ديگر شايستگى همسرى زهرا را نداشته است و با بحث از مهريه و جهيزيّۀ زهرا عليها السلام و سادگى زندگى اين زوج گرامى به شيوهاى جذاب و آموزنده داد سخن داده كه بسيار شيرين، آموزنده و دلپذير است.
8 - دوران زندگى مشترك على عليه السلام و زهرا عليها السلام را به تصوير مىكشد و جلوههاى بزرگ انسانى، اخلاقى و خانوادگى آنها را به نمايش مىگذارد و از عنايات رسول خدا به اين خانواده، كه مصداق «آيۀ تطهير» است، سخن مىگويد.
9- از مجاهدات زهرا عليها السلام همگام با على عليه السلام ، طى جنگها و غزوات و حضور در آزمايشهاى بزرگ، سخن گفته و ياورى على و زهرا را نسبت به پيامبر صلى الله عليه و آله در همۀ مشكلات متذكر مىگردد كه جالب و خواندنى است.
10- به تولّد حسن و حسين و زينب و امّكلثوم عليهم السلام به عنوان ثمرۀ پاكِ شجرۀ طيبۀ نبوّت و امامت پرداخته و از محبّت و عنايت رسول خدا بر استمرار نسل پاك حضرتش در اين سلسلۀ نورانى، سخن مىگويد كه شايان توجه است!
11- به شركتِ زهرا عليها السلام در امور اجتماعى، علاوه بر مسؤوليتهاى خانوادگىاش اشاره كرده و از فاطمه عليها السلام به عنوان الگوى تمامعيار براى زن مسلمان در امور شخصى و اجتماعى، مطالبى آورده و از داستان مباهله، فتح مكّه و ساير فتوحات كه در آنها على عليه السلام و زهرا عليها السلام نقش اساسى و حضور فعال و سرنوشتساز داشتهاند،