11رضايت ديگرى حق ندارند از بچهدار شدن و توليد نسل جلوگيرى كنند، ولى در ازدواج موقّت جلب رضايت طرفين ضرورت ندارد. در حقيقت اين نيز، نوعى آزادى ديگر است كه به زوجين داده شده است.
اثرى كه از اين ازدواج توليد مىشود، يعنى، فرزندى كه به وجود مىآيد، با فرزند ناشى از ازدواج دائم، هيچگونه تفاوتى ندارد. مهر هم در ازدواج دائم لازم است و هم در ازدواج موقّت. با اين تفاوت كه در ازدواج موقّت، عدم ذكر مهر موجب بطلان عقد است و در ازدواج دائم، عقد باطل نيست [و] مهرالمثل تعيين مىشود.
همان طورى كه در عقد دائم، مادر و خواهر زوجه، بر زوجه و پدر و پسر زوج بر زوجه حرام است، در عقد منقطع نيز چنين است و همان طورى كه خواستگارى كردن زوجۀ دائم بر ديگران حرام است، خواستگارى زوجۀ موقّت [نيز] بر ديگران حرام است [و] همانطورى كه زنا با زوجۀ دائم غير، موجب حرمت ابدى مىشود، زنا با زوجۀ موقّتِ ديگران نيز موجب حرمت ابدى مىشود، همان طورى كه زوجۀ دائم بعد از طلاق، مدّتى را بايد عدّه نگه دارد، زوجه موقت نيز بعد از اتمام مدت يا بخشيدن آن، بايد عدّه نگه دارد؛ با اين تفاوت كه عدّۀ زن دائم، سه نوبت عادت ماهانه است و عدّه زن غير دائم دو نوبت عادت ماهانه يا 45 روز...»
اين است آن چيزى كه به نام ازدواج موقّت با