21مدينه آمد تنها بود و عبادت پيشه و خدمتگزار پيامبر بود.چون فراغت مىيافت،به مسجد مىرفت و به اهل صفه مىپيوست.وى از بهترين ياران رسولاللّٰه بود و زبانى حقگو و صريح داشت.در زمان عمربن خطاب در فتح بيتالمقدس هم شركت كرد.
7-جُعَيل بن سراقه ضمرى ،كه مورد عنايت رسولاللّٰه بود.
8-حُذيفة بن يمان ،او و پدرش از مهاجرين بودند.اهل شناخت،بصيرت،علم و عبادت بود.پيامبر او را بين هجرت و نصرت مخيّر ساخت.او انتخاب كرد كه بماند و از ياوران پيامبر گردد.
از سوى پيامبر به مأموريتهاى ويژه مىرفت و رسولاللّٰه مخفيانه نام منافقان را به وى گفته بود.
9-حارثة بن نعمان انصارى ،او در جنگ«بدر»هم حضور داشت و در جنگ«حنين» نيز يكى از هشتاد نفرى بود كه فرار نكردند و در يارى و دفاع از پيامبر استقامت نشان دادند.وى در جنگ جمل در بصره هم حضور داشت و در آن،مجروح شد.در آن روزگار،آخر عمر خود را مىگذراند.
حارثه از بهترين افراد نيكوكار نسبت به مادرش بود.در دوران پيرى و نابينايى هم به دست خود،به مساكين كمك مىكرد.
10-حنظلة بن ابى عامر (حنظلۀ غسيل الملائكه)،كه در جنگ احد به شهادت رسيد.
11-حكم بن عُمير ثمالى ،كه بعدها ساكن شام شد.حديثهاى حكمتآميزى از رسولخدا صلى الله عليه و آله روايت كرده است.
12-خبّاب بن ارَت ،كه از مسلمانان نخستين (به قولى،ششمين مسلمان) و از مهاجرين زجر ديده و شكنجه شدۀ صدر اسلام بود.آثار شكنجۀ آن دوران،تا مدّتها در بدنش باقى بود.از مجاهدانى بود كه در جنگ بدر و ساير جنگها شركت داشت.
13-ابو ايوب انصارى (برخى او را اهل عقبه دانستهاند،نه اصحاب صفه) نامش «خالد بن يزيد»بود.همان كه خانهاش در آغاز هجرت پيامبر،مدّتى محلّ اقامت آن حضرت بود تا آنكه مسجدالنبى ساخته شد.در جنگ بدر نيز حضور داشت.در