20سرود توحيد را به گوش جهانيان برساند.
پيامبر اكرم(ص) مىفرمود: به خدا سوگند، اگر آفتاب را در دست راست من و ماه را در دست چپ من قرار دهند (يعنى فرمانروايى همه جهان را به من دهند) كه از تبليغ آيين و از هدفم دست بردارم، هرگز چنين نخواهم كرد و هدف خود را تعقيب مىكنم تا بر مشكلات پيروز شوم و به مقصد نهائى برسم و يا در راه هدف، جان سپارم.
مهمترين موردى كه لازم است به تأسى از پيامبر اسلام، پيامگزاران دينى در جهت حفظ آن استوار باشند، حفظ اصول و مبانى دين و مذهب است.
هرگز، راضى به كمترين تحريف و انحراف در باورهاى دينى، ارزشها و احكام الهى نشويد.
با كسانى كه ايمان و عقايد اسلامى را مورد تعرض قرار مىدهند، تسامح و تساهل روا مداريد.
حفظ نظام اسلامى از مهمترين واجبات شرعى است و همه بايد نسبت به آن اهتمام كامل داشته باشيم.
البته مواردى را كه سزاوار است آسان بگيريد و با گذشت باشيد، به عنوان نمونه در مسائل و حقوق شخصى، با خانواده، همكاران و مردم با مهربانى و مدارا برخورد كنيد.
در مسائل فرعى دينى، آن مواردى كه دين آسان گرفته شما نيز به خودتان و ديگران آسان بگيريد.
15 تأليف قلوب و ايجاد وحدت
مبلّغ، بايد در انجام رسالت الهى خويش در تأليف قلوب مردم و ايجاد وحدت بين آنان كوشا باشد و اين حركت را به تأسى از پيامبر اكرم(ص) وظيفه اصلى خود بشمارد.
يكى از كارهايى كه پيامبر، شايد در همان ماههاى اول ورود به مدينه انجام دادند، ايجاد اخوت بين مسلمانان بود؛ يعنى مسلمانان را با هم برادر خواند.
بدين صورت كه آنان را دو به دو با هم برادر و طبقات مختلف را در يك جهت قرار داد.
اشرافىگرى اشراف مدينه و قريش را رعايت نكرد و غلام سياهى را با يك چهره برجسته و آزاد شدهاى را با يك آقازاده معروف بنى هاشم يا قريش، برادر كرد كه او با اين كار زمينه برادرى را در بين مردم ترويج داد.
بكوشيم زمينه برادرى را در ميان همه مردم و ميان همه طوايف و فِرَق ترويج كنيم.
اندكى تأمل، ما را متوجه اين نكته مىكند كه امروز ريشۀ بسيارى از اختلافات بين مسلمين، به دست قدرتهاى استكبارى مىباشد كه مىكوشند جايگاه وحدت دينى را در بين مردم كم رنگ كنند.
بايد بكوشيم با اين حركت، مقابله و وحدت را جايگزين آن گردانيم.
مقاممعظمرهبرى در خصوص وحدت مىفرمايند: دو جهت گيرى اساسى در وحدت وجود دارد، يكى عبارت از رفع اختلافات، تناقضها، درگيرىها و تضادها كه از قرنها پيش تا امروز، بين طوائف و فِرَق مسلمين وجود داشته و هميشه به ضرر آنان بوده است.
ديگر اينكه وحدت بايد در خدمت و در جهت حاكميت اسلام باشد وگرنه ارزشى ندارد.
علماى اسلام قبول دارند كه قرآن مىفرمايد: «وَ مٰا أَرْسَلْنٰا مِنْ رَسُولٍ إِلاّٰ لِيُطٰاعَ بِإِذْنِ اللّٰهِ».
پيامبر(ص) كه نيامد نصيحتى بكند، حرفى بزند و مردم هم كار خودشان را بكنند و به او هم احترامى بگذارند؛ بلكه آمد تا مورد اطاعت قرار بگيرد؛ جامعه و زندگى را هدايت كند؛ نظام را تشكيل دهد و انسانها را به سمت اهداف زندگى درست، پيش ببرد.
نتيجه گيرى