32
روشهاى مناسب و كاربردى مبارزه با جوندگان در انبارها
در حقيقت حفاظت و اقدامات پيشگيرى اقتصادىترين روش مبارزه و جلوگيرى از نفوذ موش به انبارها است. انجام اقدامات بهسازى مثل گرفتن شكاف درزهاى زير در و پنجرهها و يا شيشههاى شكسته، سوراخ اطراف لولهها، كابلها، فاضلابروها، اطراف شيروانىها، ضد موشكردن ساختمان انبار و طنابهاى كشتىها بسيار مؤثر مىباشد. از طرفى استفاده از حفاظهاى فيزيكى مناسب كه موشها را از رسيدن به غذا، آب و پناهگاه درساختمانها و انبارها باز مىدارد، از بهترين روشهاست و براى اين منظور دفع به موقع زبالهها و انجام اقدامات مربوط به بهسازى محيط بسيار مؤثر مىباشد.
انبارها و مبارزه با حشرات و پرندگان
ميكروارگانيزمها، حشرات، جوندگان و پرندگان از جمله دشمنان اصلى مواد غذايى و حبوبات ذخيره شده در انبارها هستند. بايد نسبت به حضور هر كدام از آنها در انبارها به ويژه انبارهاى مواد غذايى حساس بود تا بتوان به موقع نسبت به رفع آلودگى به وجود آمده اقدام نمود. با توجه به اين كه يكى از علائم آلودگى مواد غذايى انبارى به ويژه حبوبات حضور حشرات در اين انبارهاست، توجه به اين مسئله از اهميت بالايى برخوردار است و لازم است كليه كالاهايى كه قرار است جديد وارد انبارشود، از عدم آلودگى آنها اطمينان حاصل شود تا منجر به آلودگى ساير اقلام انبار نشود. حشرات در دماى 15 - 35 درجه و با حضور اكسيژن مىتوانند زنده مانده و فعاليت كنند و زمانيكه رطوبت هوا خيلى كاهش يابد و يا اكسيژن موجود در هوا كم شود، به سرعت از بين مىروند چون آنها هم براى ادامه حيات خود نيازمند اكسيژن و محيط مرطوب هستند در نتيجه يكى از راههاى مبارزه با آنها جلوگيرى از به وجود آمدن شرايط مناسب براى حيات آنها مىباشد.
بايد با نصب تورى و حفاظت فيزيكى مناسب از ورود حشرات و پرندگان به داخل انبارها جلوگيرى شود. پرندگان با پرواز خود ايجاد گرد و غبار آلوده كرده وبا فضله خود مىتوانند منجر به آلودگى سطوح كالاها شوند ودر صورتى كه انبارمواد غذايى